4 Eylül 2009 Cuma

Yükselen değer Katar!

Sadece 5 yıllık bir profesyonel geçmişe sahip fakat mali açıdan çok güçlü olan Katar Ligi, son dönemde ağırladığı birbirinden ünlü yıldız futbolcularla dikkat çekmeye başladı. Guardiola, Batistuta, Effenberg, Okocha, Desailly, Hierro, Hurtado, Abedi Pele, Leboeuf gibi eski yıldızlarla başlayan Katar furyası son dönemlerde Ricardinho, Felipe, Amara Diane, Zarate, Kader Keita, Tenorio, Lamouchi, Feindouno, Emerson gibi yıldızlarla devam ediyordu.
Ayrıca çok sansasyonel futbol olayları da var Katar Ligi'nin. Kariyerinde 1000'i aşkın gol bulunan Romario'ya 3 maç için tam 1.5 milyon dolar ödediğini gördük Al-Sadd takımının. Gelgelelim Romario bu maçlarda ağları bulamadı. Yine Trabzonsporlu Yattara'ya da bu klübe 10 milyon 800 bin euroya gitmişti fakat macerası uzun sürmemişti. Futbolda önemli yerlere gelebilmek için hükümetin desteğini arkasına alan ve bu yıldızlara tonlarca para döken Katarlılar hedeflerine tam ulaşmış değiller. Zira FIFA Dünya klasmanında 83. sırada yer alıyor Katar. Asya'da ise 8. sırada.

Ama onlar pes etmeyecek, seslerini duyurmak için ellerinden geleni yapacaklar gibi görünüyor. Son olarak bir yıldızı daha kaptılar. Middlesborough'lu Afonso Alves Martins Junior 7 milyon euro karşılığında Al-Sadd ile anlaşarak Katar'ın yolunu tuttu. 28 yaşındaki golcünün 2 sezonluk Hollanda Ligi kariyeri Heerenveen'de 39 maçta 45 gol, 3 asist iken 2 sezonluk İngiltere Ligi kariyeri ise Boro'da 40 maçta 10 gol, 3 asisttir. Premier Lig ile pek de uyuşmadığı görülen gol makinesi umarım Katar'da PSV'deki günlerine geri döner ve en azından Katar'ın gelişmesine yardımcı olabilir.
Bu kadar yıldızın yanında kendi futbolcularını yetiştirip dünya pazarında sunsalar hiç fena olmazdı. Hazır onlarda para gani iken.

1 yorum:

anonim dedi ki...

Vay be, iki sezon önce Galatasaray'a gelecek diye sabahlara kadar internet başında nöbetleşe haber bekliyorduk. Nereden nereye!