7 Eylül 2009 Pazartesi

Afrika biletleri kapış kapış!

Renkli kıtanın renkli Dünya Kupası yaklaştıkça futbolseverlerin heyecanı artıyor merakla belli olması beklenen katılımcılar da artık bir bir kendini gösteriyor.

Afrika’ya ilk bileti 6 haziran’da Japonya kapmıştı. Dünya Kupaları’nda üst üste 4. kez izleyeceğimiz Japonya’nın teknik direktörü Takeshi Okada 1-0 kazandıkları Özbekistan maçı sonrasında; çok mutlu olduklarını, oldukça iyi oynadıklarını ve kalan maçlarda da bu şekilde oynamaları gerektiğini söyledi.Okyanusya’dan devamlı görmeye alıştığımız Avustralya’yı da tekar izleyeceğiz. Asya elemelerinde son altı maçında sadece 1 gol atsa da son maçında Katar ile 0-0 kalarak A grubunda 14 puan toplayarak Afrika’ya gitmeye hak kazanmıştı Avustralya geçtiğimiz haziran ayında. Teknik direktör Pim Verbeek de; Dünya Kupası’nın çok büyük bi olay olduğunu ve bunu dört gözle beklediklerini dile getirirken bu kez geçen turnuvadakinden daha iyi olmaları gerektiğini de ekledi.

Güney Kore de haziran ayında BAE' yi 2-0 mağlup ederek ard arda 7. kez Dünya Kupası'na katılma hakkı kazanmıştı. Teknik adam Huh Jung-Moo ise; bu işi başardığımız için çok mutlu olduğunu, performanslarının çok memnun edici olduğunu ve oyuncuların elemeler boyunca mükemmel olup çok büyük bi iş yaptıklarını belirtti.

Hollanda da bildiğiniz üzere haziran ayında oynadığı İzlanda maçını 2-1 kazanarak Avrupa'dan kupaya gitmeyi garantileyen ilk ülke olmuştu. Teknik adam Bert van Marwijk ise şunları söylemişti: " Amacım finallere katılmaktı ve şimdi önümüzde 1 senelik hazırlanma süremiz var. Grubumuzda üst üste aldığımız 6 galibiyet her övgüyü hakediyor."
Iran'ın bugün öncesi Güney Kore'yi yenememesi ile Kuzey Kore'ye Suudi Arabistan karşısında beraberlik yetiyordu. Nitekin öyle oldu ve 17 Haziran'da 0-0 biten maçla, 1966 yılından beri Dünya Kupalarında olmayan bir takımı izleyeceğiz Afrika'da: Kuzey Kore. Teknik direktör Kim Jong-Hun: " Suudi Arabistan'da hava çok sıcaktı ve bildiğiniz üzere çok uzun bi yolculuk yaptık. Fakat oyuncuların yapabileceğine olan inancımız sayesinde bileti kaptık." dedi.

Geçtiğimiz haftasonu oynanan eleme maçlarında ise 2 bilet daha basıldı. Bütün dünya kupalarına katılan Brezilya'da bu adetini bozmadı ve hem de ezeli rakibi Arjantini deplasmanda devirerek Afrika biletini kaptı. Başındaki Maradona ile Arjantin'de, Brezilya'ya ikinci kez kaybediyordu. Brazilya teknik patronu Dunga ise; büyük şampiyoluklar elde etmiş ve şimdiye dek grupta evinde maç kaybetmemiş büyük bir takımı yendikleri için mutlu olduklarını, ayrıca Messi'nin dünyanın en iyi futbolcusu olabileceğini belirtti. Ev sahibi Güney Afrika'ya Afrika kıtasından gitmesi kesinleşen ilk ülke, Sudan'ı Muntari ve Essien'in golleri ile 2-0 geçen Gana oldu. Michale Essien is şunları belirtmiş: "Gana halkı bizden kazanmamızı istedi ve biz de onları kırmadık. İlk kez bu kıtada yapılacak bir Dünya Kupası'na ilk katılan Afrika ülkesi olmak ne fantastik bi duygu."

Hiç yorum yok: