15 Eylül 2009 Salı

12. Vagon Slovenya olsun...

3 eylül 2008 de başlayan 36. Avrupa Basketbol Şampiyonası Elemelerinde İstanbul'da kazanılan Ukrayna maçı ile lokomotifi ele geçirmişti 12 Dev Adam. Ardında 17 gün içinde sırasıyla Belçika, Fransa, Ukrayna, Belçika ve Fransa'yı devirerek resmi maçlarda kazanma serisini 6'ya çıkarmıştı. Tren de bir hayli büyümüştü.
Bir yıl sonra 12 Dev Adam Treni Polonya'ya ulaşıyordu. 7 eylül de ilk maçımız Avrupa'nın uzun süredir korkulan isimlerinden Litvanya idi. Çok harika bir maç çıkaran oyuncularımız turnuvaya harika başlıyordu. Ardından rahat geçilen Bulgaristan ve Polonya maçları ile seri 9'a erişmişti. 'Bu Türkler'i durdursa durdursa İspanya durdurur.' yorumları yapılan maç sonunda herkes bir kez daha şok oluyordu. 12 Dev Adam acımasızca devam ediyordu yoluna 10. galibiyetiyle. Ve dün akşam da son vagonumuzu ekledik trenimize: Sırbistan. Yıllardır şansımızın tutmadığı, basketbolda ekol olmuş Sırplar'ı da devirdik. Milliler resmi maçlarda ardı ardına 11. maçını kazanarak artık yaşlısı genci, yerlisi yabancısı herkesin gözdesi, sevdiği, saygı duyduğu: rakiplerin de, karşısında el ve ayaklarının titrediği bir takım olmuştu.
Şimdi ise herkesin temennisi 12. Vagon'un Slovenya olması ve bu trenin Slovenya ile büyümeye devam etmesi. Yolun açık olsun, başarılar 12 Dev Adam.

Hiç yorum yok: