7 Eylül 2009 Pazartesi

Toni Dönsün Diyenler..


Luca Toni Bayern Münih'le olan bağlarını koparmaya hazırlanıyormuş. Aşil tendonunda ki sakatlıktan kurtulmasına rağmen, Bundesliga'nın başlamasıyla birlikte kendine bir türlü ilk 11 içinde yer bulamayan İtalyan golcü Alman Kicker dergisine ; '' Uzun süre maçlara çıkmazsam diğer kulüplerin tekliflerini değerlendiririm. '' gibi bir açıklama yapmış. Resti çekmiş yönetime.

Transfer döneminde de adı sıklıkla 3 büyüklerle anılan Luca Toni'nin, Roma'yla çok ciddi bir flört halinde olduğunu biliyorduk. Fakat bu transfer gerçekleşmemişti. ''Toni Çizmeye doğru''

Mario Gomez ve Olic ikilisini gelmesiyle beraber , ayrıca sakatlıktan yeni çıkmış olmasının da verdiği hazır olmama durumu nedeniyle kendisine forma bulamıyor Toni. Yaşı da geldi 32'ye.. Bu yaştan sonra '' çok çalışıp formayı tekrar kapacağım'' gibi söylemler içinde bulunmasını kimse beklemez, beklemesin.

Avrupanın önde gelen takımlarında hala 1. forvet olabilecek durumda.Bunu Bayern'de çıktığı 56 maçta attığı 38 golle göstermişti.Zaten elit bir golcü sayılıyordu o zaman. Ama ne olduysa birden Toni unutuldu, gözden düştü. Sadece bir sakatlık mı onu yedek kulübesine iten, bilinmeyen başka birşey mi vardı, yoksa Almanlarda da bizim gibi yeni transfere '' Kötü oynasa da bir sezon katlanırız,sonuçları ne kadar kötü olursa olsun'' anlayışı mı var? Bilmiyorum. Mario Gomez böyle giderse bunu canlı bir şekilde sezon sonu öğreneceğiz. Ancak şöyle bir durum var. Toni sakatlıktan tam kurtulunca Mario Gomez yerine ilk 11 düşünülemez mi? Tamam Gomez 4 maçta 2 gol attı ama bunu 4 maçta 8-9 gol olması lazımdı.Kaçırdıklarını düşünürsek eğer. Kimileri diyebilir ki Mario Gomez genç ve Stuttgart'da yaptıklarını biliyoruz. Doğrudur. Gençtir ama bu onun harika bir golcü olmadığı gerçeğini değiştirmez.


Trt'nin aldığı Bundesliga'yı izleme şansı buluyoruz. Bu kadar net konuşmamın bir nedeni de o aslında. Bayern'in de lige pek parlak bir giriş yapmadığı malum. Hoffenheim,Werder Bremen beraberlikleri, Mainz mağlubiyeti ve son hafta alınan Wolfsburg galibiyeti sonucunda ilk 4 haftada 5 puanla 8. sıradalar. Haftaya da Dortmund deplasmanı var. Pek kolay geçmeyecek gibi duruyor.Çok açık bir şekilde gol sıkıntısı çektiği gerçek Bayern'in. Özellikle Werder Bremen ve Mainz maçlarını canlı olarak izlemiştim. Mario Gomez'in kaçırdığı goller ve en kritik anlarda düştüğü gereksiz ofsaytlar Bayern taraftarlarını bir hayli sinirlendirmişti. Bizde '' Toni olsa kesin gol olurdu '' diye sallıyorduk açıkcası. Ayrıca Robben'in gelişiyle beraber kanatların daha fazla işleyeceği tartışmasız bir gerçek. Tam pivot santrafor tanımına uygun Toni ve Gomez için çok güzel bir durum.

Gel gelelim sakatlıktan tam olarak kurtulunca, kendisine ilk 11'de Van Gaal tarafından şans verilirse, Toni zaten hiç bir yere gitmeyecektir. Toni'nin şans bulduğu taktirde Mario Gomez'den çok daha iyi bir golcü olduğunu hemen göstereceğinden hiç şüphem yok. Ribery'i nasıl ellerinde tuttularsa bence Toni'yi de tutmaları gerekir. Hiç olmazsa bir sene daha..

Hiç yorum yok: