4 Eylül 2009 Cuma

Ranieri ve Roma


Kimileri beğenir kimileri de çok eleştirir Ranieri'yi.. Beyefendi duruşunu hiç kimse eleştiremez.. Lucescu'ya benzer o haliyle.. Ama bir gerçek ki son 10 yıldır önemli bir başarısı yok Ranieri'nin (Chelsea'deki şampiyonlar ligi yarı finali hariç).. Fırtına gibi başlayan bir teknik direktörlük kariyeri var.. Serie C’den aldığı Cagliari’yi önce Serie B’ye, sonra da Serie A’ya yükselterek büyük bir başarıya imza attı.. Cagliari başarısından sonraki durağı 1991’de Napoli oldu. Maradona’nın boşluğunu Zola ile doldurdu. Zola’yı futbol dünyasına kazandıran isim oldu...
Daha sonra Fiorentina başarısı var tabii.. O başarılar onu İtalya dışına taşıdı.. Önce Valencia'da birşeyler yapmaya çalıştı sonra Atletico Madrid'e geçti orada ömrü sadece bir yıl oldu.. Sonra meşhur Chelsea kariyeri.. Chelsea'de Ranieri denince akla ilk gelen isim Frank Lampard.. Chelsea'ye belki bir şampiyonluk veremedi ama Lampard gelecek sezonlar gelecek şampiyonlukların baş mimarıydı.. Monaco'ya yarı finalde elenilmesi Londra kulübündeki sonu oldu.. O maçta çok büyük taktik hataları yaptığını itiraf etmiştir Ranieri.. Sonra gene kısa bir Valencia macerası ve futbola verilen iki yıllık ara..
En iyisi kendi evim dedi ve İtalya'ya geri döndü.. Parma'yı kümede tuttu ve Juventus'un başına geçti.. Juventus'u şampiyon yapmak zordu.. Inter ve Juve arasındaki fark büyüktü.. Bence bu sene takımın başında olsa şampiyonluk şansı vardı..

Tam bu sene Ranieri boşta derken Roma'yla geri dönüyor Serie A'ya .. Roma zor kulüp.. Spaletti orada sevilen bir isimdi.. Dünya futboluna Spaletti'nin Roma taktiği adlı yeni bir taktik kazandırdı.. Üst üste üç sene Inter'in ardından ikinci yaptı takımı.. Ranieri'nin işi hiç kolay değil.. 2 de 0 yapmış bir Roma ve rakiplerinden daha güçsüz bir Roma.. Capello'dan sonra şampiyonluk gelmedi.. Bu sene şampiyonluk ihtimal çok zor.. Ama gelecek sene Ranieri takımda durursa neden olmasın.. Hem taraftar hem Ranieri aç Serie A şampiyonluğuna ..Yeni görevinde başarılar Ranieri..

Hiç yorum yok: