6 Eylül 2009 Pazar

Banko Yedekler # 2


Tam adı Eidur Smari Gudjohnson. 1978 İzlanda doğumlu. Futbol kariyeri 1994 yılında ülkesinin Valur kulübünde başladı. Burda gösterdiği performansla aynı sezon PSV takımına transfer oldu.

Onun için Avrupanın önemli liglerinde boy gösterme zamanı gelmişti. PSV ' de pek de bekleneni veremedi açıkçası. 94-96 yılları arasında sadece 13 maça çıkabilen Gudjohnson 3 kez ağları bulabildi. Tabii önünde ki Ronaldo gerçeğini de unutmamak lazım.. PSV' ye bekleneni veremeyince gidişi kaçınılmaz oldu. Yedek kalmayacağı bir kulüpte kendini göstermeliydi ki ada yolunu tuttu. ''Bolton Wanderers''..

98-00 yılını Bolton'da geçiren Gudjohnson burda çıktığı 55 maç da 18 gol atarak dikkatleri üstüne çekmeyi başardı. Dean Holdsworth'la iyi bir ikili olmayı başarmıştı. Gösterdiği bu güzel performansla Chelsea yolunu tuttu. 5.750.000 sterlin ücretle Chelsea'ye transfer olan Gudjohson, her fırsatta Hasselbaink hayranı olduğunu söylemiş ve onla aynı takımda oynama fırsatı bulduğu için kendini çok şanslı saymıştı.

Chelsea'de 2000-06 yılları arasında çıktığı 182 maçta 54 gol atmayı başarmıştı.. Takıma geldiği ilk sene hemen hemen bütün maçlarda oynayarak Hasselbaink'le iyi bir ikili oluşturmuşlar, arkalarına da Zola'yı alıp güzel bir hücum hattı oluşturmuşlardı. Öyle ki zamanın iyi pivotlarından Flo'yu yedeğe itmişti. 2001-02'de de güzel performansını sürdürüp ilk 11'de ki yerini korumaya devam etmişti. O sezon Zola-JFH-Gudjohnson 3'lüsüne birde Forsell eklenmişti. 02-03 sezonun da ise kariyerindeki düşüşün başlangıcı gibiydi. Çıktığı 44 maç da sadece 10 kez fileleri bulmuştu. 03-04'de Mutu ve Crespo'nun gelişi, 04-05'de Drogba ve Kezman'ın gelişi onun ilk 11'deki yerini bir hayli sallamıştı.Gene de her maç da forma bulup oyuna sonradan da olsa dahil oluyordu. Ancak 05-06'da iyice gözden düşmüştü. Forma giydiği 36 maçta 4 gol bulabildi. 06-07'de de dünyanın en iyi forvetleri arasında sayılan Shevchenko'nun transferi onun takımdan ayrılmasının garantisi gibiydi. Drogba-Sheva ikilisi arasında forma şansı bulması imkansızdı. Chelsea'den ayrılma vakti onun için gelmişti.

Kariyeri için daha orta halli bir takıma gideceği düşünülürken nasıl olduysa 2006'da Eto'o , Ronaldinho, Saviola ve yeni yeni çıkan Messi'nin yanına geldi. Tabii ki forma şansı bulamadı bunların arkasında.07-08 de Henry'nin gelişi Messi'nin yükselen değeri onu iyice yedek kulübesine hapsetti. Geçen sezon ki muhteşem Barça'da kendine hiç yer bulamadı. Bu rüya takım da sıradan bir oyuncu oldu sadece. Barça kariyeri de 72 maç 10 golle noktalandı.

Bu sezon da Monaco'ya transfer oldu. Eski günlerini arayan Monaco'nun, eski günlerine dönmek isteyen Gudjohnson için iyi bir şans olacağına inanıyorum.

Hiç yorum yok: