24 Eylül 2009 Perşembe

Geçen Sezon - Bu Sezon / Sivasspor-Bursaspor

Geçen sezonun 4.haftası. Yer Sivas. Maçın adı Sivasspor - Bursaspor. Skor 3-1 Sivas lehine. Sivasspor kadrosu : Petkovic, Murat, Bilica, Abdurrahman, Faruk, Musa, Sergio, İbrahim, Sezer, Mehmet Yıldız, Herve Tum.. Sonradan girenler ise Sylla, Diallo, Balli..
Bu sezonun 6.haftası. Yer Sivas. Maçın adı aynı. Skor 3-1 Bursaspor lehine. Sivasspor kadrosu: Akın, Murat, Sedat, Yasin, Hayrettin, Zita, Musa, İbrahim, Cihan, İbrahim Şahin, Ersen Martin. Sonradan girenler ise ; Sezer, Kamanan, Erman..
14 kişiden aynı olan isimler Murat, İbrahim Dağasan ve Sezer Badur. Sakatlıkları olanlar var tabii. Bu yüzden de bu kadar kişi değişmiş. Benim asıl değinmek istediğim konu bu değil. İşin ilginç yanı şu. Geçen sene Bursasspor'un Sivas'a çıktığı 11'den bu sene Sivas'ta ilk 11 çıkan sadece üç kişi aynı. Yani iki takımda ciddi bir değişime girmiş. Fakat burada geçen sezon Bursaspor maçının galibi ve geçen senenin iyi takımı Sivasspor'un değişime ihtiyacı var mıydı ? sorusu akla geliyor. Yenilen taraf her zaman yeni arayışlarda olmalıdır. Çünkü o başarısızdır. Nitekim ders alınmış ve doğru bir değişim yapmış Bursaspor.
Sivasspor için önümüzdeki iki hafta çok önemli. Galibiyetle tanışmaları lazım. Her mağlubiyet sonrası işler daha da kötüye gitmeye başlayacak. Düşme korkusunu yakından hissedebilirler. Gereksiz değişim onların başına büyük bir bela açabilir. Bu sene başarılı olacak diğer Anadolu kulüplerine ders olacak nitelikte Sivasspor'un yaptığı ve bu sene geldiği durum..

Hiç yorum yok: