10 Eylül 2009 Perşembe

Atın İntikamı

Tarih 21 Ekim 2007, mekan Wembley, Euro 2008 elemeleri grup maçında İngiltere, Hırvatistan karşısında son şansını kullanıyor. Rahat kazanacaklarını düşündükleri bu maçın onlar için sürprizlere gebe olduğunu çoğu insan düşünmemiştir. Fakat her şey İngiltere'nin aksine gelişiyor, Hırvatlar Kranjcar ve Olic ile iki farklı öne geçerken İngilizler için kabus yaklaşıyordu. Lampard ve Crouch ile beraberliği yakalayan İngilizler "acaba mı?" derken Mladen Petric'in uzaktan şutu ile kabus Wembley'in üzerine çöküyordu. Evet, İngiltere gibi bir ülkeyi İsviçre ve Avusturya'da izleyememiştik. İngiltere artık kendine bir düşman mı edinmişti? Neyse o senelik 2008'de İngiltere'nin öcünü biz çeyrek finalde almıştık.

İngiltere artık 2010'a katılmayı beklemekten başka yapacak bir şeyi yoktu. Derken Afrika 2010 elemeleri grup kuraları çekildi. İngiltere'nin grubunda Hırvatistan'ı görünce çok şaşırmıştım ama bir yandan da sevinmiştim. İngilizler'in belki de içlerinden geçirdiği bir kura çekilmişti bana göre. İntikam vakti görünmüştü. 10 eylül 2008'de Hırvatistan'ı orada 4-1 mağlup ederek, adeta "Daha dur Hırvatistan, daha bitmedi!" der gibiydi İngilizler. Ve 9 Eylül 2009 günü geldi çattı. 87 bini aşkın kişinin doldurduğu Wembley'i adeta bir mabet gibiydi. Herkes galibiyetten emin, hırs yüklü bir şekilde yakın geçmişin intikamını almak istiyor gibiydi. Bu baskı altında Hırvatların da elleri ayaklarına karışıyordu. Bocalayan Hırvatlar İngilizleri durduramıyordu adeta. Lampard ve Gerrard'ın ikişer golleri ve Rooney'in golüne Hırvatlar Arsenalli Eduardo ile cevap veriyordu. 90 dakika sonunda tabelada 5-1 yazıyor, Hırvatları ezerek oynanan muhteşem oyun İngilizleri yeterince mutlu ediyordu. At intikamını almış sayılırdı artık çünkü.

Hırvatlar hala 1 maç fazlası ile ikinciliklerini koruyor fakat Ukrayna da böylece, akşam Beyaz Rusya karşısında galip gelemese de, işe ortak oldu. İngilizleri yenmeleri şart tabi.

Hiç yorum yok: