22 Eylül 2009 Salı

Ç.Dardanel - Ordu / Hayata Dönüş 1-0

Geçen sezondan süregelen bir iç saha fobisi. İlk 4 haftada alınan 3 puan. Ve karşısında kendisi gibi şiddetle 3 puana ihtiyacı olan bir Orduspor. Çanakkale Dardanelspor maça bu durumda başlıyordu. Takımın kadrosunda iki değişiklik vardı. İki değişikle birlikte taktikte de bir değişiklik gözlemledim. Diallo savunmanın sağına geçmişti. Defansın ortasında geçen senenin vazgeçilmez ikilisi Murat ve Selçuk görev aldı. Savunmanın sağında görmeye alıştığımız Atahan orta sahanın sağında maça başladı. Bayram ve alınan kötü sonuçlar nedeniyle Konya ve Buca maçından daha az seyirci vardı 18 Mart'ta.


Maça gelince.. İki takım da çok iyi savunma yaptı. Net pozisyon sıkıntısı yaşadı her iki takımda. İlk yarıda fazla birşey olmadı. Forvetlerimiz Koray ve İlyas gene etkisiz kaldı. Kapalı savunmalara karşı ne yazık ki ikisi de çok etkisiz. Savunmanın hatasını beklemekten başka birşey yapmıyorlar. İkinci yarıda daha etkiliydik. Mücadele gücümüz daha da yükseldi. 70.dakikadan sonra baskıyı iyice arttırdık. Orduspor ikinci yarı bir puan için oynadı. Bir forvet bıraktılar sadece ileride. Tam bu anlarda yapılan İlyas-Mendy değişikliği çok doğruydu. Ve son dakikalarda gelen Thomas Mendy'nin golü herkesi sevince boğdu.


Öyle ya da böyle bu maçı almamız gerekiyordu. Belki iyi oynamadı takımımız ama Orduspor'dan daha çok istedik. İç saha fobisi inşallah bu maçla son bulmuştur. Orduspor iyi bir takım değil bence. Bu sene geçen seneki gibi değiller. Bu bizim takımımızı kandırmalı. Bu konuları da pek konuşmak istemiyorum aslında. Galibiyet bizi çok sevindirdi. Bunun sevincini yaşamalıyız birkaç gün. Cuma gününden sonra düşünmeye başlarız Karabükspor maçını. Takımımızı tebrik ediyoruz. Bu galibiyet ilaç gibi geldi.

Hiç yorum yok: