3 Aralık 2009 Perşembe

Forza Gattuso


Futbolda takımı için ruhunu koyan bir kaç oyuncu sayın desek hiç şüphe yok ki bunların başında bize Gattuso'yu söylersiniz. Kimi oyuncular vardır bu yüzden hiç hafızalardan silinmez, taraftar onu hiç bir zaman unutmaz. Örnek vermek için çok gerilere gitmeye gerek yok. Galatasaray'da Bülent Korkmaz, Beşiktaş'ta İbrahim Üzülmez, Fenerbahçe'de Ümit Özat bu yüzden sevilir. Hiç bir zaman akıllarda attığı ince paslarla ya da topu alıp 5 kişiyi bağlamasıyla ya da ne bileyim bir sezon da 5-6 kez maç almasıyla akılda kalmayacak futbolcular bunlar. Ama takımı için hiç bir fedakarlıktan kaçmayacak isimler. Başka bir türlü kalacaklar akıllarda.

Gattuso da bunlardan işte. Milan için canını dişine takıp çalışan bir isim. Öyle ki Şampiyonlar Ligi'nde futbolcunun kaç kilometre koştuğunu gösteren istatislikler de örnek verilen, kıyaslamaya sokulan isim hep o olmuştur. Maçların sabahında arkadaş ortamında ''Dün akşam şu maçı izledin mi adam 9 kilometre koşmuş. Oğlum o da bişey mi Gattuso her maç 15 kilometre koşuyor'' diye tartışma konusu edilen isimdir. Kendimden bilirim. Bunları neden anlatıyorum çünkü verdiği hizmeti, gösterdiği emeği saygıyla karşılamamak mümkün değil.

İşte bu Gattuso bu sezon takımdan ayrılma noktasına geldi. Son 1 yıl içinde geçirdiği sakatlıklardan dolayı ortasahada ki yerini Ambrosini ve Flamini gibi isimlere kaptıran Gattuso; Seedorf, Ronaldinho ve Pirlo 3'lüsünün iyi uyumundan dolayı bir türlü formasına kavuşamadı. Yedek kulübesinin değişilmez isimlerinden oldu demek yanlış olmaz.

Tabii yaklaşan Dünya Kupası'da Gattuso'nun endişelerini arttırdı. Belki futbolculuk kariyerinde göreceği son Dünya Kupası'nda milli takım kadrosuna çağırılmama korkusunu hissetmiş olacak ki adı sürekli Manchester City'le anılmaya başladı. Ancak duruma el koyan Milan ikinci başkanı Galliani Sky İtalia'ya '' Gattuso'yu kariyerinin sonuna kadar tutacak bir sözleşme önerdim ve anlaşmaya vardık'' gibilerinden bir açıklamada bulunmuş. Umarım dedikleri doğrudur. Çünkü Gattuso gibi bir ismi ben artık başka bir takım çatısı altında görmekten hoşlanmam. Milanla özdeşleşmiş isimlerden biri o. Kariyerinin de burda sona ermesi en doğru davranış olacaktır.

1 yorum:

muzorta dedi ki...

şu anda fiorentina'da oynayan Vargas'ta da aynı havayı görüyorum...gerçkten yüreğini koyarak oynuyor...