4 Aralık 2009 Cuma

Çanakkale Dardanelspor-Giresunspor Maçı Düşünceleri


Takımımız pazar günü Giresunspor'la kritik bir maça çıkacak. 6 puanlık maç. Bizim 19, onların 16 puanı var. Maçı içerde oynayacağımız için rahat geçecek diyemiyorum malesef. Giresun'da oynansa galibiyetten daha emin olurdum.

Takımımızın şablonunda Koray ilerde tek başına oynadığı için deplasmanda üzerimize gelen rakiplere karşı kontralarla etkili pozisyonlar buluyoruz. Bunu son Samsunspor maçında gördük. Savunmamız da lige göre iyi bir durumda olduğu için deplasman maçlarında iyi sonuçlar alıyoruz. Deplasmanda taktiğimiz işe yarıyor yani.

Gel gelelim içerdeki maçlarımız daha sıkıntılı. Bunun sebebide konuk ettiğimiz takımların, daha doğrusu zirve yarışı vermeyip, bize denk takımların temkinli çıkmasından dolayı pozisyonsuz, tatsız tuzsuz maçlar oluyor. Bu durumda bizden korkan takımlara karşı değişik şablonlarla sahaya çıkmalıyız. Hiç yoktan içerde korkmadan saldırmalıyız. Onlar bizden, biz onlardan korkunca keyifsiz maçlar meydana geliyor. Taraftarda içerde saldıran, pozisyon üreten takım görmek istiyor zaten. Bunun için bu pazar günü ağırlayacağımız Giresunspor karşısında korkmadan, atak futbol sergileyecek bir sistemle sahaya çıkmamız daha doğru olacaktır. Hocanın bunu görmesi gerekir artık. Takım için bazı revizyonlar şart..

Yetenekli bir ekibe sahibiz. Teknik kapasitemiz iyi. Zaman zaman iyi top yapıyoruz ama ileri uçta Koray'ın yalnız kalması nedeniyle bir yere kadar gelip orda tıkanıyoruz. Bu hafta Koray'ın yanında İlyas'ı görmek isterim açıkcası. Samsunspor maçında da golünü yaptı. Taraftarla arasındaki husumet de yavaş yavaş son buldu. Solda da Mesut'u deneyebilir bu hafta. Eski performansını yakalarsa takımın en iyilerinden olduğunu gösterecektir. Hazır Sakıb'ın performansında da düşüş varken denenebilir. İleri ikilinin arkasına da ''Samet Albayrak'ı koy bu hafta hoca sağ kanada hapsetme adamı. Bırak serbest oynasın. Göstersin yaratıcılığını.'' diyeceğim ki cezalı. Onun yerine, vazgeçemediği Özgür'ün yanına Samet Gül'ü ya da Yunus'u koyacaktır. Sağ açıkta ise ''Atahan'ı dene, bekten çek bi adamı. Hiç olmazsa adamını kovalar, bekine yardımcı olur. Koy arkasına da Tamer Tuna'yı takım tecrübe görsün'' demek geliyor içimden ama Atahan da cezalı. Bir dahaki haftalarda bunu görmek isterdim. Atahan'ın yerine Diallo'yu sağ beke çekmesi yüksek ihtimal. Önünde de büyük olasılıkla Uğur oynayacaktır. İki önemli eksiğimiz var bu hafta. Çok ihtiyaç duyabiliriz. Göbeği de zaten söyledik. Özgür'ün yanında Yunus yada Samet Gül oynayacaktır ki takım tek forvet çıkarsa 3'ü beraber oynarlar.

Tabii ki bu düşünceler sadece içerde bize denk takımlara karşı dile getirilen düşünceler. Dışarda yapmak intihar olabilir. Ortasaha çok zayıf kalır ama içerde denemeye değer. Diğer türlü de kaybediyoruz sonuçta. Hiç olmadı risk alıp kaybettik deriz..

Hiç yorum yok: