22 Aralık 2009 Salı

TSL Transfer İhiyaç Tablosu


Lider ile başlayalım yazıya. Fenerbahçe her ne kadar ilk yarıyı lider olarak kapatsa da bir takım eksiklikleri var. Forvet isteği taraftarlarca yineleniyor. Guiza son hafta Trabzon'da galibiyeti getirse de ilk yarı boyunca isteneni veremedi. Roberto Carlos'un ardından Vederson sezon sonuna kadar idare eder mi bilmiyorum. Bana göre Deivid gönderilmeli ve yerine iyi bir yabancı forvet alınmalı. Sol bek konusunda Uğur Boral ve Andre Santos'un da o bölgede oynayabildiği unutulmamalı.

Galatasaray'da bas bas bağıran defans transfer ihtiyacı defans bölgesine. Diğer bölgelerde pek sorun yok gibi görünüyor. Kewell ile sözleşme imzalanması en önemli transfer oldu Galatasaray için. Yedi yabancısı olduğundan yabancı transferi için Galatasaray'ın birini göndermek gibi bir derdi de yok.

Üçüncü sıradaki Bursa'da yapılacak ilk hamleler Volkan ve Sercan'ı elinde tutmak. Daha önce yabancılar konusunda şanssız olan Bursaspor'un bu sene yüzü bu konuda güldü. Zapo ve Ergic'in performansları üst sıralar için önemli. Tadeu'nun yerine alınabilecek bir yabancı forvet Bursaspor'u üst sıralarda tutmaya yeter. Batalla'nın da ikinci yarı daha iyi performans göstermesi gerekir.

Kayserispor bazı yabancılarından faydalanamıyor. Olembe ve Troisi az süre aldı. Orta sahaya takviye şart bana göre. Eren Güngör'ün sakatlığı nedeniyle defansın ortasında her maç Ali Turan ve Aydın görev yapıyor. İkisinden birinin olmaması durumunda Kayserispor zor durumda kalabilir. Bu yüzden defansa da transfer gerekli.

Beşiktaş'ın ilk çözmesi gereken iş Delgado'nun dönüşü sonrası takımdan gidecek isim. Beşiktaş'ın yabancı oyuncu transferi neredeyse imkansız. Orta sahaya bir kanat adamı alınmalı. Forvet konusunda şimdilik Holosko ve Nihat'ın iyi performansını beklemek zorunda Beşiktaş.

Trabzonspor gol yollarına çare arıyor. Gabriç son haftalar çıkış yakaladı. Fatih Tekke ismi hala dolaşıyor. Fatih Tekke dönerse iyi bir transfer olur. Tjikuzu takımdan yollanacak büyük ihtimalle. Savaşçı bir yabancı orta saha Trabzonspor'a çok lazım. Alanzinho'nun da son haftalarda yükselen performansı ikinci yarı öncesi umut verici.

Gençlerbirliği'nde istikrarlı oyuncu sayısı oldukça fazla. Kahe, İlhan, Serdar, Radeljic, Cem Can, Aykut ve Orhan birçok maçta takımlarını yalnız bırakmadı. Sonradan açılan Hurşut ve ilk haftaların gözdesi Harbuzi de takım için önemli oyuncular. Bu konuda Gençlerbirliği şanslı. Çünkü oyuncuların alternatifleri pek yok. Yedek kulübesine yeni adamlar alınmalı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor inişli çıkışlı performansını bu sezon da sürdürdü. Takım kadrosu geniş. Defansta değişik isimler görev alıyor. Sezon başı büyük ümitlerle alınan Can Ara, Taner ve Nsumbu hiçbir maçta ilk onbirde sahada değildi. Orta sahada Zeki, Efe, Sylla, Sehat gibi isimler çoğu maçta sahadaydı. Orta sahaya yaratıcı bir oyuncu şart. Transfer yapmasa da Büyükşehir Belediye ligde kalır.

Lige son derece iyi giren fakat daha sonraları hayal kırıklığı yaratan bir takım Eskişehirspor. Youla krizi patlak verdi en son olarak. Youla, Ümit Karan, Mehmet Yılmaz gibi iyi forvetlere sahip takım da en çok gol atanın Adem Sarı olması da takımda bir sorun olduğunun göstergesi. Yabancı bir forvet alınmalı. Orta sahaya ise ileriye dönük tecrübeli bir Türk orta saha lazım.

Antalyaspor'un yüzü Balili ve Tita transferinde gülmedi belki ama transferin son günlerinde Gençler'den kiralanan Jedinak takıma çok şey kattı. Geçen senenin dikkat çekenlerinden Dijehoua bu sene suskun. Zitouni de Jedinak ile birlikte takımı sırtlayan oyuncu. Şenol, Yalçın ve Orhan Ak savunmada istikrarlı. Bana göre güven vermiyor bu savunma. Antalyaspor'un kesinlikle savunmaya ihtiyacı var. Onu hallederlerse bu sene düşme korkusu yaşamazlar.

Gaziantepspor bana göre en iyi kadroya sahip takımlardan biri. Bana göre transfere falan da ihtiyaçları yok. İki maç üst üste kazanabilirlerse kendilerine güvenleri yerine gelebilir. Teknik direktör değişikliğini düşünmemeliler. Roland Linz transferinin gereksiz bir transfer olduğu kanaatindeyim. Bir Anadolu kulübüne üç yabancı çok fazla .

Kasımpaşa son 11 haftada 5 galibiyet, 5 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. Kadronun çok geniş olduğu son derece açık. Yavaş yavaş uyum sağlayan bu takıma yeni adamlar sokmak takımın dengesini bozabilir.

Manisaspor, bana hala sanki bu ligde yokmuş gibi geliyor. Simpson dikkat çekti bir dönem sadece. Orta sahasına laf söylemek ayıp olur. Son derece mücadeleciler. Fakat forvet ve defans konusunda aynı şeyleri söyleyemem. Düşmemek için transfer şart. Transfer dışında takımdaki futbolcuların da daha istekli olmaları gerekiyor.

Diyarbakırspor'da kaleci Espinoza takımdan ayrıldı. Fakat kaleci konusunda sıkıntılı değiller. Gökhan ve Fevzi yeterli. Savunma tecrübeli isimlerden oluşuyor. Kasımpaşa'ya benzer bir durumları var. Takıma gelecek isimlerin takıma fazla birşey katacağı düşüncesinde değilim. En iyisi bu kadroyla devam etmek.

Ankaragücü'nün adama ihtiyacı var desek yalan atmış oluruz. Alt sıradaki takımların alt sırada olmalarının bir nedeni futbolcu fazlalığı. Ankaragücü transfer yerine bazı adamlar ile yollarını ayırmalı. İkinci yarı yeni bir teknik direktör ile zorlu bir süreç onları bekliyor.

Mehmet Yıldız'sız Sivas zorlu bir ilk yarı geçirdi. Gol yollarında sıkıntıları çok. Bilica'nın gidişi sonrası savunma toparlanamadı. Kaleci konusunda da şanssızlar. Akın birinci kaleci olmalı bence. Orta sahası geçen sezon forvetlere çok yarar sağlamıştı. Bu sezon öyle bir durum yok. Erman Kılıç çok kötüydü ilk yarı boyunca. Ersan Martin'i de dahil etsek olur. Kamanan dışında yabancılarından istediği verimi alamıyorlar. Beş yabancısı olan Sivas'a yabancı oyuncular transfer edilebilir. Agbetu'ya yeteri kadar şans verilmediğini düşünemiyorum. Ersen Martin kadar ısrar edilse Sivas için durum belki biraz farklı olurdu.

En dertli takım Denizlispor. Teknik direktör değişiklikleri yaşadı. Bazı oyuncularla yollar ayrıldı. Bazı oyuncuların sakatlıkları şanssızlıktı. Angelov-Roberts ikilisine bağımlı oynadılar ilk yarı boyunca. Onlar attıklarında ancak berabere kalabildiler. Çünkü savunmaları kötüydü. Bank Asya için en favori takım onlar. Kratochvil ve Tomas gibi iki değerli oyuncusunu yok yere gönderen Denizlispor bu günleri hak etti bana göre.

2 yorum:

emosimo dedi ki...

Hocam çok güzel bir yazı olmuş tebrik ederim...
Ama Kayseri'de Ali Turan sağbekte mücadele ediyor uzun zamandır...
Defansın ortasında Serdar Kesimal-Aydın Toscalı ikilisi oynuyor...

Kayserispor ile ilgili 2 hafta önce yazdığım yazıya burdan bir göz atabilirsin...

Saygılar.

http://emosimoghislain.blogspot.com/2009/12/15-hafta-rakibimiz-kayserispor.html

L'imperatore dedi ki...

yorum ve uyarın için çok teşekkürler.