24 Aralık 2009 Perşembe

İnşallah Özer

Dün akşam oynanan Fenerbahçe-Altay maçını tartışmasız yıldızı Özer'di. Geldiği günden bu yana takımda bir şekilde görev almasını istediğim oyuncuların başında geliyordu. Israrla Alex'i örnek alması, idmanlarda onunla birlikte çalışması, kendini geliştirmesi için çok büyük bir fırsattı. Zamanında Emre'nin Hagi'yle olan bağına benziyordu bu. Alex, Özer için büyük bir fırsattı ve Özer çok iyi değerlendirmeye başladı.

Sezon başında yaşadığı sakatlıklar, Dos Santos'un Carlos nedeniyle gerçek mevkisinde olmayıp sol açıkta oynaması, sağ kanatta Kazım Kazım-Topuz ikilisi, ve gerçek bölgesinde de Alex'in olması onun forma bulmasını bir hayli güçleştirdi. Hep Santos'un gerçek bölgesinde oynayıp Özer'e şans verilmesini bekledik. Ya da Kazım veya Topuz yerine denenmesini düşündük. Ama birşeylerin yolunda gitmesi için ne kadar yetenekli olursan ol, şansın da yanında olması gerekiyor. Carlos'un erken vedasıyla Dos Santos'un kendi bölgesine geçmesi, Özer'in şansı oldu. Ankaragücü maçında ilk kez ligte ilk 11 başlamasını sağladı. Ve bu şansı çok iyi kullandı. Sürekli sorumluluk almaya çalışması, gerçekleştiremediği düşüncenin üstüne bir daha denemesi ki o maçta bir şut girişimi çok kötü sonuçlanmıştı. Hemen bir kaç pozisyon sonra bir daha denemesi korkmadığını, denemekten kaçmadığını gösterdi. Sorumluluk alma isteği beni çok umutlandırdı. O pozisyonlarda hafif bir Alex vardı sanki. Tabii oyun karakterinde bu özellikler olmasa, ne kadar örnek alırsa alsın bir yere kadar geliştirebilir kendini. Sonuçta o güzel oyununu Alex'in beraberlik golünde ki asistiyle süsledi. Çok ince pastı gerçekten. Maç sonrası da Alex'in '' Daum'u sıkıntılı günler bekliyor. Özer'in bir şekilde bu takımda görev alması lazım '' gibi açıklamaları onun güvenini arttıran faktörlerden oldu. Bir sonra ki hafta Trabzonspor maçında da gene güzel oyunuyla taraftarını etkilemişti. Ve dün akşam. Alex'in yokluğunda ileri uca çok daha yakın oynadı. Maçın yıldızı oldu tartışmasız. 2 golle süsledi oyununu. Maç sonunda da '' 3-4 yıl sonra Alex'in yerinde olmak istiyorum'' dedi.

Bir Fenerbahçe taratarı olarak bende bunu istiyorum. Alex'in gidişiyle çok ama çok üzülecek olsak da, senin parladığını görmek bizi mutlu edecektir. Hem Fenerbahçe'nin hemde Milli Takım'ımızın senin gibi yeteneklere ihtiyacı var. Milli Takım'ımızda da uzun bir süredir '' 10 numara '' eksikliği olduğu bir gerçek. Sergen'den beri o tarz bir oyuncu gelemedi. Arda'da biraz solu sevince ortası boş kaldı. Umarız o boşluğu sen doldurursun. İnşallah dediğin gibi olur Özer..

Hiç yorum yok: