16 Aralık 2009 Çarşamba

TFF 2.Lig / Son Durum


1.Grup

Türk Telekom son maçında en yakın rakibi Güngören'e kaybetse de Yükselme Grubu için en avantajlı ekip durumunda. İkinci sıradaki Güngören'den bir maçı az ve iki puan önde. Bu hafta ikinci sıradaki Güngören ve üçüncü sıradaki Körfez Bld. maçı var. Bu yüzden büyük ihtimal Telekom bu hafta Zeytinburnu ile olan maçta berabere bile kalsa çıkmayı garantileyecektir. Güngören o maçı alırsa o da ikinci bileti alan takım olacak. Eğer aksi bir sonuç olursa Pendik de ümitlenecek son maçlar öncesi. Sakarya'yı bu zirve yarışında görmek güzel olurdu fakat onlar çok aşağılarda. Bu sezon onlar için boş sene olacak. Gelecek senenin planlarını kurmalılar bu seneyi unutup.

2.Grup
Bu grupta Akhisar Bld. namağlup lider. Ve çoktan play-off biletini cebine koymuş durumda. Turgutluspor'un da yeri garanti gibi. Son iki maç öncesi üçüncü sıradaki Göztepe'nin dört puan ilerisindeler. Turgutlu bu hafta zorlu Sarıyer deplasmanına gidecek olsa da son hafta Akhisar ile oynayacak evinde. Yani işi neredeyse garanti. Diğer takımlar birbirine çok yakın. Baraj maçları için heyecanın yaşanacağı kesin. Göztepelilerin üzülmesine gerek yok. Burada yeniler ve işler hep istediğin gibi olmuyor. Seneye daha başarılı olacaklarına eminim. Sarıyer ve Eyüp gene birbirlerine sımsıkı bağlanmış durumda. Özellikl Eyüp'ten bıktım denilebilir. Dardanel'le ayrı ligde olsunlar da nerede olurlarsa olsunlar açıkcası.

3.Grup

Üçüncü grup on iki takımdan oluştuğu için 3 takım play-offa çıkacak. İlk üç için dört takım çekişiyor son iki maç öncesi. Dördüncü sıradaki Çorum son maçını kaybetti ve büyük bir avantajı yitirdi. Lider Etimesgut ikinci Tokat'tan iki , üçüncü ve dördüncü takımlar olan Buğsaş ve Çorum'dan dört puan önde. Şekerspor'un bu hafta kazanması yeterli olacak. Kazanamazlarsa son hafta işleri zor. Tokat ile karşılaşacaklar Tokat'ta. Eminim Tokatlılar da bu hafta Şeker'in kazanıp Tokat'a garantilemiş bir şekilde gelmelerini istiyorlardır. Umarım bu üç takım arasında Buğsaş yer almaz.

4.Grup

Şanlıurfaspor'un play-offa gitmesi kesinleşmiş gibi. İkinci sıra için üç takım yarışıyor. Tarsus, İskenderun ve Adanademirspor. Bu hafta İskenderun ve Adanademirspor maçı var. Bu maç berabere biterse ikisi de birbirlerinin kuyusunu kazmış olur. Tarsus bu yüzden kendi işini kendi halledeceği için biraz daha şanslı. Adanademir kazanırsa son hafta için şansı yükselir. Son maçını rakipleri deplasmanda oynayacak. Onlar evinde. Tarsus'un bu durumda iki maçını da alması gerekiyor. Kısacası bu üç takımdan sadece biri altı puan alırsa, o takım ikinci olacak. İyi olan kazansın.

Hiç yorum yok: