17 Aralık 2009 Perşembe

Bursaspor Taraftarı !!


Yine bir Beşiktaş-Bursa maçı öncesi. Ve basında gene aynı haberler. Bursa taraftarının gelmemesi her zaman haber olur. Basında hiç düşünmeden, bilip bilmeden Bursalıların yanında olur. Yukarıdaki pankarta bakın. Adamlardan herşey beklenir. Adamlar Bursa'da İstanbul takım taraftarları istemiyorlarmış. Eee peki adama sormazlar mı sizi İstanbul'da istemediklerinde neden sağa sola çıkıp açıklama yapıyorsunuz. Bursaspor'un tek sorunu buymuş gibi sadece bu konuda gelir açıklama yaparlar. Sen başkanını sorgula, futbolcularını sorgula, stadyumunu sorgula. Beş sene üst üste de üst sıralarda ol, şampiyonluğa oyna. Bak sonra zaten Bursa'dakiler Bursalı olacak. Senin pankartınla kimse olmaz, olmak da zorunda değil.

4 yorum:

umit dedi ki...

bir pankart ile olacak şey değil, ama insanların bu kalıba girmesi gerekir bence, herkes sadece yaşadığı kentin takımını tutmalı ve kesesine göre destek vermelidir, anadoluda hiç stadda maçını izlemediği halde 3 büyük taraftarı olmak ile övünen insanlar var, bende bu kafayı anlamıyorum işte,

L'imperatore dedi ki...

ama bu biraz başarıya endeksli değilmi . şimdi ben bursann sahasında bir sür küçük çocuk görüyorum hepsi futbolculaı tanıyor biliyor. çünkü takım biraz başarılı oldu. biraz daha başarılı olduğunda zatenküçükten bşlayark başka takımı tutmazlar gibi geliyo bana..

umit dedi ki...

o minik dimağlara başarının sevgiye eşit olmadığını, şampiyon olmasa da kupa almasa da ve hatta küme de düşse, camialara sahip çıkmak gerektiğini öğretmek daha değerli değilmidir, bu da eğitimle olur herhalde,

futbolun bir felsefesi olmalı (ki bu ülkemizde yok) bu da yerelleşmeyi kayramakla başlamalı,

Alper dedi ki...

Yerelleşmek güzeldir ama bu zorlamayla olmaz ki... Misal, bir Galatasaray maçında Bursasporlu taraftarlar centilmenlik gösterse şık davransa Bursa'da oturup da Galatasaray tarafında maç izleyenler bir sonraki hafta maça gelmez mi?