1 Aralık 2009 Salı

Çanakkale Dardanelspor'un İlk 6 Şansı

Sezon Erciyes galibiyetiyle başladı. Bu ilerisi için bir umut doğurmuştu. Ama art arda gelen mağlubiyetler üst sıralar için yetersiz olduğumuzun göstergesiydi. Kötü haftalar sonrası gelen deplasman galibiyetleri de alt sıralardan çıkmamızı sağladı. Ve şimdi ligde 14.hafta geride kalırken Çanakkale Dardanelsporumuz 19 puanla 11.sırada. Tabloya baktığımızda üstümüzdek, takımlardan aldığımız galibiyet sayısı bir. O da aynı puandaki Mersin karşısında alınan galibiyet. Ve bir de Adana beraberliği. Aşağımızdaki takımlarla oynadığımız maçlarda ise hep galip gelmişiz. Şuan için bu sırayı hakettiğimiz ortada. İstatistikler bunu diyor. Bu sıra için üzülmemiz için bir sebep yok. Bizi yenen takımlar bizden daha iyi bir kadroya sahip oldukları için üst sıralardalar. Son üç maçımız Giresun, Altay ve Gaziantep Bld. ile.. İkisi aşağımızda biri üstümüzde. Bu üç maçtan 6 veya 4 puan alabiliriz. İstatistiğimiz bunu gösteriyor. Ve ilk yarıyı 23 veya 25 puanla kapatabiliriz. Bu ne demek oluyor. Geçtiğimiz iki sezona baktığımızda ; 07-08 sezonunda Bolu 25 puanla ilk yarıyı 9.sırada bitirmiş. Geçen sezona baktığımızda ise 25 puanlı Kartalspor ilk yarıyı 7. bitirmiş. Bize düşen ilk önce şu üç maçtan en az 4 puan almak. Bunu yakalarsak ilk yarıyı ilk 10'da bitireceğimiz neredeyse garanti.
İlk on bir başarıdır benim için. Diğer çoğu rakibine göre hem taraftar hem de kadro açısından daha zayıf bir ekip için başarı da sayılmalıdır herkes tarafından. İlk onun bize ilk sene için yeteceği düşüncesindeyim. Fakat bu kadar gelip ilk altı için savaşmamak da delilik olacaktır. İlk altı için savaşmak için de takviye şart. Tecrübeli iki adam şart bu takıma. O zaman 10. sıranın aşağısındaki takımlara elveda deyip üst sıralar için mücadele ederiz. Bizim gördüğümüzü teknik ekip de görmüştür umarım. Çanakkale Dardanelspor iyiyi hakediyor. İmkanlar varken daha iyi için niye savaşılmasın. Bekleyip göreceğiz.

2 yorum:

Kemal Mardin dedi ki...

Çanakkale'nin gelecek vaad eden bir kadrosu var ama bu sene Süper Lig hayal. Küme düşmeyeceği de garanti. Herhangi bir takviye gereksiz masraf olur. Şimdiden önümüzdeki senenin planı yapılmaya başlanırsa daha iyi olur.

L'imperatore dedi ki...

takviye bence lazım. ama tecrüeli dediysek öyle 34-35yşında değiln azından bankasyayı tanıyan bir çok 28-29-30 yaşlarında adam var. bize böyle bir iki adam kesinlikle lazım