4 Aralık 2009 Cuma

5. Hafta Sonunda Avrupa Ligi'nden Kısa Kısa

Uzun zamandır sitede yazamıyordum. Bazı aksaklıklardan dolayı mı desek, sınavlar yüzünden mi desek, canımız istemedi mi desek bilmiyorum ama siteden uzak kaldım fakat takibimi herzaman sürdürdüm. Siteyle hergün ilgilenen L'imperatore yani Burak'a sevgilierimi, saygılarımı ve teşekkürlerimi ileterek başlıyorum yazıya:)

Konumuz ise Avrupa Ligi.. Birkaç takım son maçlar oynanmadan çıkmayı garantiledi. Adını bir üst tura yazdırdı.

A Grubunda bunu başaran takım Ajax. 11 puanla çıkmayı garantiledi. 2. sırada Anderlecht bulunuyor. Puanı 8. Gruptaki son maçlar Ajax-Anderlecht ve Dinamo Zagreb ve Timisoara arasında. Zagreb'in çıkma şansı devam ediyor. Anderlecht Ajax'a yenilir Zagreb kazanırsa 2. olarak 9 puanla gruptan çıkarlar. Ajax-Anderlecht maçı berabere biter, Zagreb kazanırsa puanlar eşit olur 2'li avaraja bakılır burda Anderlecht, Zagreb'in önünde. Öyle bir durumda tur bileti Anderlecht'in olur.

B Grubunda bunu başaran yok aksine takımlar adeta cadı kazanının içindeler. Grupta lider konumunda Valencia var. Lille 7 puanla 2. , Genoa da 7 puanla 3. durumda. Son hafta Lille Slavia Prague'ı ağırlayacak. Maçın mutlak favorisi Lille. Maçı kazandıkları takdirde puanlarını 10'a çıkartıp diğer maçın sonucuna bakmadan turu garantileyecekler. Diğer maç da ise Genoa Valencia'yı konuk edecek. Gerçekten kaçırılmayacak bir maç olacak. Genoa ya yenip kimseyle uğraşmadan çıkacak, ya da berabere kalıp Lille'in Slavia Prague'a yenilmesini bekleyecek. Valencia açısından ise alacakları 1 puan onları bir üst tura taşıyacak, galibiyetleri ise grup 1.'liğini getirecek. Gerçekten son hafta takip edilmesi gereken bir grup.


C Grubunda ise büyük bir sürpriz yaşandı ve Celtic tur yüzünü göremedi. 2 takım son hafta oynanmadan çıkmayı garantiledi. Hamburg 10 puanla lider durumunda. Hapoel Tel Aviv büyük bir sürprize imza atarak gruptan çıkmayı garantiledi. Onların da 9 puanı bulunuyor. Hayal kırıklığı yaratan Celtic 5 puan da kalıp hayallerini bir başka bahara erteledi. Son hafta Hapoel Tel Aviv- Hamburg maçı var. Lideri belirleyecek maç. Zevkli geçeceği yüksek ihtimal.

D Grubunda Sporting Lisbon evinde Heerenveen ile 1-1 berabere kalarak puanını 11'e çıkarttı ve grubu lider olarak tamamlamayı garantiledi. Bu grubun benim gözümdeki en büyük favorisiydi zaten. Ardından Herta Berlin'i görüyordum ki onlarda bu akşam Ventsplis'i deplasmanda yenerek puanını 7'ye çıkardı ve 2. sırayı kaptı. Son hafta Herta, Lisbon'u konuk edecek. Lisbon için formalite maçı ama Herta için önemi çok büyük. Alacakları beraberlik de puanları 8'e çıkar. Heerenveen-Ventspils maçında da olası bir ev sahibi galibiyetinde puanlar 8 de eşitlenir ve 2'li averajda Herta bir üst turu gören ekip olur. Heerenveen'in turu görmesi Lisbon'un eline kaldı.

E Grubunda da son hafta kritik bir maç oynanacak. Bu grupta Roma bu akşam Basel'e karşı aldığı galibiyetle puanını 10'a çıkarttı ve gruptan çıkmayı garantiledi. Son hafta CSKA Sofia ile liderlik için maç yapacak. Sofia 1 puanla çoktan havlu attı. Ama asıl maç Basel ile Fulham arasında oynanacak.Basel 9, Fulham 8 puanda. Fulham'a mutlak galibiyet lazım. İyi maç olacağı kesin. O da izlenesi maçlardan biri olacak.
F Grubunda temsilcimiz Galatasaray 4. hafta sonunda çıkmayı garantilemişti ki bu gece de ''lider olarak çıkarım ben'' dedi. Panathinaikos'u ateşin içine itti. 9 puanda kaldı Pana. Dinamo Bükreş'te 1-0 geriye düştüğü Sturm Graz maçını 2-1 çevirmeyi başardı. Üstelik maç 1-1'ken 10 kişi kalmalarına rağmen. Bu yarış içinde bende varım dedi bir nevi. Son hafta Bükreş'e Pana karşısında mutlak galibiyet lazım. Üstelik ilk maçta Bükreşte 1-0 yenildiler. İşleri çok zor Pana deplasmanında ama gönül onlardan yana.

G Grubunda Salzburg inanılmaza imza attı ve Lazio'nun Villarreal'in bulunduğu grupta 5'te 5 yaptı. Villarrel 9 puanla 2. olarak çıkmayı garantiledi. Lazio yarışta saf dışı kaldı. 6 puanları var. Levski Sofia'yı yenip 9 yapsalar, Villarreal içerde Salzburg'a yenilse bile çıkamıyorlar. İkili averajda Villarreal'den dışarda 4 yiyip içerde 2 attılar. Salzburg'u bu grupta böle işlere imza attığı için gerçekten kutluyoruz.

H Grubunda ise bir başka temsilcimiz Fenerbahçe Twente deplasmanında aldığı galibiyetle grubu lider olarak tamamlamayı garantiledi. Son hafta Sheriff'i konuk edeceğiz. Sheriff'in puanı 5. Twente dün akşam 7'de kaldı. Twente deplasmanda Steaua Bükreş'i yenerse 10 puanla 2. olarak çıkar. Beraberlik alırsa eğer bizim maça çevirir gözleri. Çünkü Sheriff deplasmanda bizi yenerse Twente'yle puanları 8'de buluşacak ve 2'li averajda Sheriff'in üstünlüğü bulunmasıyla bir üst tura Sheriff adını yazdıracak. Bir Fenerbahçeli olarak Kasımpaşa'ya yeniliyorsun ya içerde ( Gerçi Kasımpaşa bizi yendi biz yenilmedik o ayrı), Sheriff'e de yenil diyorum açık açık. Herkes bizim yani biz Türklerin canını mı yakacak? Bir kere de biz başkalarının canını yakalım..

I Grubunda son hafta oynanmadan çıkacak 2 takım belli oldu. Benfica lider arkasından Everton. Benfica deplasmanda Bate Borisov'u 2-1'le geçti adını bir üst tura lider olarak yazdırdı. Gecenin önemli maçlarından biriydi AEK-Everton maçı. AEK 4, Everton 6 puandaydı. Maçı Everton 1-0 kazandı ve çıkmayı garantiledi. AEK kazansa işler çok daha değişik şekillenecekti ama olmadı. Son hafta formalite maçlarına tanıklık edecek.

J Grubunda da Shakhtar Donetsk 13 puanla grubu lider olarak tamamlamayı garantiledi. Toulouse evinde Partizan'ı 1-0 geçip puanını 7'ye çıkarttı. Club Brugge de Shakhtar beraberliğiyle puanını 8'e yükseltti. Partizan 0' da kaldı. Son hafta gene izlenmesi gereken, çok zevkli mücadeleye aday bir maç var. Club Brugge-Toulouse.. Brugge'a beraberlik yeter ama Toulouse için bu deplasmandan mutlaka 3 puan çıkmalı. İzlenmesi gereken maçlardan biri olacak.

K Grubunda ise PSV son dakika golüyle grubu lider olarak bitirmeyi garantiledi. Jonathan Reis PSV'yi uçurdu, puan'ı 11 yaptı. Sparta Prag 7'de kaldı bu mağlubiyetle. Copenhagen ise Cluj'u içerde 2-0'la geçmeyi başardı ve onlarda puanını 7 yaptı. Bu grupta da son hafta izlenesi maç var. Sparta Prag, Copenhagen'ı ağarlıyacak. İki tane 7 puanlı takım. İlk maçı Copenhagen 1-0 almış. Sparta Prag'a galibiyet lazım. Beraberlik durumu Copenhagen'a yeter.

Ve son grup olan L Grubu. 2 favorisi çok rahat bir şekilde çıktılar gruptan. Werder Bremen ve Athletic Bilbao.. Werder 13 puanla 1. durumda. Bilbao 10 puanla 2. konumda. Son hafta aralarında liderlik maçı gibi bişey olacak. Bremen Bilbao deplasmanına gelecek. İlk maç 3-1 Werder galibiyetiyle bitmiş. Nacional Madeira ve Austria Vienna da son hafta öylesine maç yapacak. Austria Vienna'nın 2 puanda kalıp Salzburg'un o grupta 15 puan toplaması da iyi yer bulmuştur Avusturya basınında..

Hiç yorum yok: