18 Ağustos 2009 Salı

Turkcell Süper Lig : 2.Haftanın Ardından


İlk haftaya kıyasla bu kez 28 golün atılması öncelikle sevindirici yanıydı ikinci haftanın. Trabzonspor'un evinde Diyarbakırspor'a henüz ikinci haftada mağlup olması bu sezonun da sürprizlere geçeceğini işaret ediyordu bize. Futbolseverler son derece zevkli bir maçla haftayı açarken, Trabzonsporlular ise takımının mağlubiyetini kendilerine yediremiyorlar, değişik tepkilerle eleştirilerini gösteriyorlardı.Maçtan geriye tek bir isim kalıyordu : Thierry Tazemeta


100. yılında lige flaş bir şekilde başlamak isteyen Ankaragücü ise evindeki ilk maçında yine 1 puanla yetinirken , Manisaspor'da Isaac Promise'nin harika aşırtma golü futbolseverleri büyülüyordu. Ayrıca Vassell'in son dakikada attığı golden sonra taraftarıyla yaşadığı sevinç görülmeye değerdi. Galatasaray'ın, Denizlispor karşısına bambaşka bir onbirle başlaması ve ilk yarıda durgun görülmesi taraftarları endişelendirirken, ikinci devrede sarı-kırmızılıların farkı üçe çıkarıp 3 puanı alması taraftarlarını sevince boğdu.


Hafta başlamadan belki de en çekişmeli geçeceği tahmin edilen Eskişehir-Bursa maçı bizleri yanıltmadı ve seyir zevki yüksek bir futbol sundu bizlere. Maçı kazanan Eskişehir olurken, evindeki ilk maçında Es-es taraftarlarının şovu izlenmeye değerdi. Yine Ankaraspor-Gençlerbirliği ve Kayseri-Gaziantep maçlarında bir çok pozisyon ama az gol izlerken ekiplerin birbirlerine üstünlük sağlayamadığını gördük.


Lige tekrar merhaba diyen Kasımpaşa da malesef ki seyirciden yoksun evinde ilk maçına çıkarken , birbirinden ilginç ve tecrübesizce yapılmış hatalarla Belediye' ye kaybediyordu. Bu maçta ayrıca Kasımpaşalı Moritz'in, iki kez tekrarlanan penaltısında ilk iki vuruşunu gol yapıp üçüncüsünü yapamaması maçın ve haftanın ilginç yanlarından biriydi.



Fenerbahçe ve Beşiktaş da ilk yarılarında zorlandığı rakiplerini ikinci yarılarda baskı altına alıp net skorlarla geçerek haftayı 3 puanla kapatıyordu ve bu iki maçta atılan birbirinden güzel goller Kadıköy'de taraftarları ayağa kaldırırken İnönü'de futbolcuların sevincine taraftarlar ne yazık ki buradan değil ekran başından eşlik ediyorlardı.

Hiç yorum yok: