26 Ağustos 2009 Çarşamba

Londra'da Savaş!!!

Diyarbakır'da ki olaylı maçı konuştuğumuz şu günlerde, dün gece İngiltere'de yaşanan olaylar halimize ne kadar şükretmemiz gerektiğini kanıtlıyor adeta. Evet dün akşam İngilter Lig Kupası'nda Londra'da oynanan West Ham-Millwall derbisi beklenen şiddet olaylarına sahne oldu. Londra takımlarına özellikle de West Ham United'a senelerdir düşmanlık besleyen Millwall takımı taraftarları yine başroldeydi. Tabiki West Ham fanlarının da onlardan eksik yanı yoktu.
Karşılaşmanın başlamasına saatler kala yaşanan olaylar Londra'da patlak veren bir savaşı andırıyordu. Stad önünde bir kişinin bıçaklanarak ciddi şekilde yaralanması, güvenlik kordonu oluşturan polislere yapılan saldırılar, evlerden sökülüp karşılıklı atılan tuğlalar,taşlar, yakılan ateşler, atılan torpiller, yüzleri kan içindeki taraftarlar ve daha niceleri... Bunlar sadece maç öncesi yaşanan vahim durumu gösteren ifadelerden bazıları. Stad dışında gerçekten bir savaş yaşanmıştı ev sahibi West Ham'lı ve sayısı 2900 olarak belirtilen Millwall'lı holiganlar arasında.
Gel gelelim olaylar maç sırasında da susmadı.Ev sahibi ekip durumu eşitlediğinde sahaya giren West Ham taraftarları 2. golden sonra iyice çıldırıyor, yaklaşık 50 taraftarı sahadan atmak görevlilerin 6-7 dakikasını alıyordu. Maç bitiminde ise sahaya 3. kez dalan taraftarlar ile 200'den fazla polis arasında adeta bir meydan savaşı yaşanıyordu. Maç sonrası yaşanmış olması muhtemel saha dışı olayları da düşünemiyoruz tabi ki.Evet; gerçekten futbolun beşiği dediğimiz İngiltere'de yaşanan bu derece kötü olayların ülkemizde çok da rastlamamak biraz sevindirici hiçte olsa. Umarız tüm dünyada şiddet futboldan uzak olur.

Hiç yorum yok: