27 Ağustos 2009 Perşembe

Sen misin Fergie' ye Dokunan?

Manchester United'lı oyuncu Anderson Sir Alex Ferguson ile biraz kavgalıymış galiba bu günlerde. Yalnız Anderson'un bu konuda çok çok dikkatli olması gerekiyor. Neden mi?..............
1- David Beckham: 2003 yılında kırmızı şeytanlar FA Cup'ta Arsenal'a kaybedince soyunma odasında tartışan Becks and Sir olayı iyice abartmış ve Fergie Beckham'ın suratına bir krampon fırlatmıştı. 6 ay sonra Beckham Madrid'e gitmişti.
2- Paul Ince: 1994 yılında Kırmızı Şeytanlar Barcelona'ya kötü kaybederken yine soyunma odasında Alex Paul'u fırçalıyor ve Ince o sezon sonunda Inter'e satılıyor.
3-Lee Sharpe: 1993 yılında bir mağlubiyet sonrası takımın yıldızlarından Sharpe ve Giggs'i bir party evinde basan Fergie, evdeki herkesi dışarı atarken şu sözleri sarfediyordu Sharpe'ı parçalara ayırmadan önce." Haydi evlerinize. Burası lanet olası parti evi değil". Sharpe bu kez hayatta kalıyor ama Ferguson ile ilişkileri bundan sonra kötü gidecek ve 1996'da Leeds'e transfer olacaktır.
4-Ruud van Nistelrooy: Ruud yedek kaldığında Fergie ile arası bozulan bi isimdi. Yine bi maçtan sonra kadroya alınmamış ve stadı terketmişti. Daha sonra belirtildi ki RVN antrenmanda Ronaldo ile kavga etmiş ve Ronaldo'ya .koç Carlos Queiroz'a ithafen, "Hadi ağlayarak babana git." demiş. Ardından acilen takımla yolları ayrılan Ruud yine Real ile imzalıyordu.
5- Roy Keane: Olaylı adam Keane ise takım arkadaşı Ferdinand hakkında " Haftada 120bin paund alıp Tottenham'a 20 dakika güzel oynayarak yıldız olduğunuzu zannediyorsunuz." şeklindeki ifadelerinden sonra takımla yolları ayrılıyordu.
6-Paul Mc Grath: Paul'un kötü performansının yanı sıra takım arkadaşı ile TV'de alkollü olarak görülmesi Fergie'yi delirtiyordu. O da Aston Villa'nın yolunu tuttu.
7-Gordon Strachan: Aberdeen'de beraberken başarılı ve mutlu olan ikilinin araları 1986'da United'a geldiklerinde; Fergie, Gordon'un patronu olduğu için; bir türlü düzelmedi. Büyük bi kavgadan sonra da Gordon Leeds'e satıldı.
8-Jaap Stam: İlişkileri zaten Stam'ın verdiği kötü demeçler yüzünden bozuk olan ikili bir maç sonrası soyunma odasında şiddetli şekilde tartışıyor ve Stam'da Lazio2nun yolunu tutuyordu.
9-Peter Schmeichel: Farklı mağlup oldukları bir maç sonrası soyunma odasında Fergie Danimarkalı'yı eleştiriyor ama o hiç aldırmıyordu. Ardında ettiği sözler Alex Ferguson'un otoritesine zarar verdiği gerekçesi ile kendisinin kovulmasına sebep oluyordu.
10-Norman Whiteside: Yine alkole olan düşkünlüğü ile çok eleştirilen United'ın eski yıldızlarından Whiteside, bir keresinde Ferguson'a kaldıkları otelin barında yakalanıyor ve Fergie'nin sabrını taşırıyordu. 1989 yazında da Everton'a satılıyordu.

Sanırım Anderson'a neden dikkatli olmasını tavsiye ettiğimiz anladık. Bir an önce babası ile arasını düzeltmesi gerekiyor Anderson'un. İskoç teknik adam bu takımın herşeyi ve gerçekten otorite sahibi bir hoca. Bu takımdan herkes gider ama Sir Alex Ferguson kalır , 22 yıldır olduğu gibi.

Hiç yorum yok: