20 Ağustos 2009 Perşembe

Serie A'nın Son Şansı : Diego Ribas da Cunha


Premier Lig , La Liga , Serie A .. En güzel üç lig böyle sıralanırdı eskiden.. Şimdilerde Serie A'nın yerini Bundesliga aldı.. Şike skandallarıyla baş gösteren düşüş beraberinde birçok şey getirdi.. Seyirci sayısı düştü.. Güvenilirlik azaldı.. Milan ve Juventus sendeledi ve ortada sadece Inter kaldı.. Inter şampiyonlukları rahat bir şekilde elde etti.. Serie A onları kandırmış olmalı ki Avrupa'da hiç başarı gelmedi Inter'den..

Tüm bunlar olurken 2006 Dünya Kupası'yla beraber başlayan Bundesliga fırtınası devam etti.. Stadyumlar yapıldı ilk önce ve o stadyumlar hep dolu oldu.. Premier Lig'i bile geçti seyirci ortalamalarında Bundesliga.. En önemli öğelerden biri olan seyirci faktörü Bundesliga'yı ilk 3'e soktu..

20o9-2010 sezonuna girerken Inter'in gücünde bir eksilme ya da bir artış olmadı.. Böyle olması Juve ve Milan'ı umutlandırıyor.. Milan'da Kaka'nın gidişinin ardından tüm gözler artık Ronaldinho'da olacak.. Juventus cephesinde ise umut daha fazla.. Umutları arttıran isim ise yeni transfer Diego Ribas de Cunha...

Diego hazırlık maçlarında takıma uyum sağlamış gözüktü.. Beklentileri karşıyalabileceğini gösterdi.. Del Piero, Amauri, Trezeguet gibi isimlere büyük bir yardımcı geldi.. Sadece Juventus için değil Serie A için büyük bir şans Diego.. Performansı bu yüzden çok önemli.. Rekabetin eskisi gibi olmasın Juve'nin eski günlerine dönmesi gerek.. Bunun yolu da Diego'dan geçiyor.. İnanıyorum ki bu yıl Diego'nun yılı olacak ve Serie A eski günlerine dönmeye başlayacak.. Diego'yu Della Alpi'de görmek için sabırsızlıkla Chievo maçını bekliyoruz..

Hiç yorum yok: