29 Ağustos 2009 Cumartesi

Amerika Açık'a Doğru(31 Ağustos-13 Eylül)

Sezonun son Grand Slam'i pazartesi başlıyor.. 23 bin kişilik Arthur Ashe Kortu gene müthiş mücadelelere ev sahipliği yapmaya hazır.. Erkeklerde Federer 5 yıldır bu turnuvayı kazanıyor.. İşin bilr ilginç yanı da her finalde farklı birini yeniyor.. Nadal ile henüz karşılaşmadılar ABD'de.. Nadal'ın hiç şampiyonluğu yok burada.. Murray ilk kez bir turnuvaya ikinci olarak katılacak.. Murray geçen sene finalde kaybetti.. Andy Roddick bu sefer kendi evinde.. 2003'de ki şampiyonluk bir daha neden olmasın.. Djokovic'i de unutmamak lazım.. Djokovic'in henüz ABD'de bir başarısı yok.. Bir diğer iddialı isimler sert kortun adamı olarak ünlenmeye başlayan Soderling ve genç Arjantinli Del Potro.. Bu sene erkeklerde bu turnuvaya katılan isimler arasında Federer'den başka kazanan yok henüz.. Erkeklerde müthiş bir heyecan yaşayacağız.. Bakalım Cincinnati'de olduğu gibi yarı finale ilk dört mü kalacak..



Bayanlarda en büyük favori bence geçen senenin şampiyonu Serena Williams.. Williams kardeşler finali olmaz umarım.. Kim Clijsters bu turnuvayla kortlara geri dönüyor.. 2005'in ABD Açık şampiyonun'dan bu turnuvada büyük başarı beklemek doğru olmaz ama kortlara dönüşü sevindirici.. Marat Safina'nın burada henüz şampiyonluğu veya finali yok.. Elena Dementieva daha önce final oynadı ama şampiyonluğu yok..


Marsel İlhan da iki maç kazanarak elemelerde üçüncü tura çıktı.. Türk tenis tarihinin en büyük başarısı oldu bu.. Daha önce Grand Slam'lerde iki maç üst üste kazanan tenisçimiz ne yazık ki yokmuş.. İnşallah Marsel İlhan bir mucizeyi gerçekleştirir ve turnuvaya katılabilir.. Daha çok tenisçiyle burada yarışmak isterdik tabii ki.. Turnuvayı Eurosport veriyor.. İyi seyirler..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

roddick 2003 us open şampiyonudur.

LuckySlevin dedi ki...

Düzeltme için teşekküler