14 Ağustos 2009 Cuma

Premier League 09-10

Premier Lig'de yeni sezon, yarın oynanacak Chelsea-Hull City maçıyla başlayacak.. Boro,Newcastle ve West Brom'un yerine Birmingham, Wolves ve Burnley mücadele edecek bu sezon.. Bu sene şampiyonluk yarışının 5 takım arasında geçmesi muhtemel.. City yeni kadrosu ile bir adım arkada da olsa futbolcuların uyumu onların konumunu belirleyecek.. Tottenham, Villa ve Everton bu takımlardan sonra sıralamada yer alacak gibi gözüküyor.. Asansör takım niteliğinde olan Birmingham bakalım bu sezon bu geleneğine devam edip Championship'e geri dönecek mi ?.. Geçen sezonun ilk yarında iyi bir performans sergileyen Hull ikinci yarı aynı hızla düşüşe geçmişti ve Premier Lig'den düşmekten son anda kurtulmuşlardı.. Bu sezon ayakları daha yere basacaktır.. Stoke büyük bir sıçrama göstermezse küme düşmemeye oynayacak gibi gözüküyor.. Blackburn'ü de bu sezon üst sıralarda görmek sürpriz olur.. Bolton ve Sunderland ortalama kadrolara sahipler ama gene de Premier Lig tecrübesine daha fazla sahip oldukları için diğer alt sıradaki rakiplerine göre daha şanslı gözüküyorlar..




Şimdi hep beraber yeni sezonda kimleri izleyeceğiz , kimleri izleyemeyeceğiz onlara göz atalım..


İzleyemeyeceklerimiz ;

1-) Tuncay ve Tugay : Tugay'ı futbolcu olarak sahada izleyemeyeceğiz fakat Tuncay'ı hala izleme şansımız var.. Boro'dan bir Premier Lig takımına transferi her an gerçekleşebilir...
2-) Cristiano Ronaldo : İngiltere'ye son birkaç yılda damgasını vurdu.. O'nun yeri dolmayabilir...
3-) Xabi Alonso : Özlenecek oyunculardan biri de Alonso.. Premier Lig şampiyonluğu görmeden ayrıldı İngiltere'den...
4-) Djibril Cisse : 04-07 arası Liverpool kariyeri pek iyi gitmemişti ama geçen sezon Sunderland'de o sezonlara nazaran iyi bir sezon geçirdi..En azından Liverpool'da üç senede attığı gol sayısına Sunderland formasıyla bir senede ulaştı.. Bu sene Yunanistan'ın yolunu tuttu Cisse..
5-) Guus Hiddink : Onu bu sezon izleyemeyeceğimiz belliydi.. Altı aylık geldiğini söylemişti.. Altı ayda Chelsea'ye çok şey verdi..





İzleyeceklerimiz ;

1-) Alberto Aquillani : Ondan beklentiler fazla olacak.. Gerrard ve Aquillani ikilisini yan yana zevkli olacak..

2-) Carlo Ancelotti : Chelsea'nin başında beş yıl sonra gene bir İtalyan adam izleyeceğiz.. Kariyeri tartışılmaz Ancelotti'nin.. Elinde Hiddink'in bıraktığı, bozulmamış bir kadro var.. Bu onun şansı olabilir..

3-) Martin Taylor : Eduardo'nun ayağının kırılmasına sebep olan Taylor Premier Lig'e geri döndü..

4-) Kevin Doyle : Eski Reading'li golcü Doyle, bu sezon Wolves'in yolunu tuttu..Bir senelik aradan sonra gene Premier Lig'de Kevin Doyle.. 25 yaşındaki başarılı golcü, golleriyle Wolves'a hayat verebilir..

5-) Fabian Delph : Genç yıldız tercihini Villa'dan yana kullandı.. Dikkatle izlenmesi gereken futbolculardan biri olacak bu sene...


1 yorum:

Adnan ENGİN dedi ki...

Güzel bir araştırma ile farklı bir haber hazırlamışsınız. Böyle yazıları spor gazetelerinde bile göremiyoruz. Emeğiniz için teşekkürler.