17 Ağustos 2009 Pazartesi

Dzsudzsák - Suarez 4-3

Dün Hollanda Ligi'nde seyir zevki açısından müthiç bir maç oynandı.. PSV iki kez geriye düştü ama en sonunda gülen taraf oldu.. Maçta öne çıkan çok sayıda şey oldu.. Öncelikle Dzsudzsak ve Suarez'den bahsetmem gerek.. Takımları adına herşeyi yaptılar.. İkisi de 2 gol bir asistle oynadı.. Dzsudzsak'ın Robben'i andıran bindirmeleri, sol ayağıyla Adriano gibi attığı sert şutlar harikaydı.. İki frikik golü vardı, birçok şut attı ve çoğu kez faulle durduruldu.. PSV taraftarı dakikalarca onun adına tezahüratlar yaptı..Genç Polonyalı'nın seneye rotası ya Premier Lig ya da La Liga olur.. Bunu söylemek yanlış olmaz..

Ajax'ın yıldızı Suarez'in de Dzsudzsák'tan hiç aşağı kalır bir tarafı yok.. Tek şanssızlığı ilerde çok yalnız kalmasıydı.. Buna rağmen ileride top tutma özelliği çok iyi.. Süratli ve çok rahat adam eksiltebiliyor.. Ooijer ve Simons tarafından çok sayıda faule maruz kaldı.. Hakem de bu hareketlere göz yumunca ikinci yarı etkisiz kaldı Suarez.. Huntelaar'dan sonraki boşluğu çok rahat doldurmuş izlediğim kadarıyla.. Onun da Hollanda macerası diğer nice Ajax futbolcuları gibi birkaç sene içinde biter..


Maçın hakemi hakkında konuşmamak da olmaz.. Pieter Vink kötü bir maç çıkardı.. Simons ve Ooijer'in maçı kartsız tamamlamaları şaşırtıcı.. Suarez'e gösterdiği kart da çok anlamsızdı.. Pozisyonda faul bile yoktu.. Ev sahibi taraftarlar etkisine almaya başardı Vink'i..

Hollanda televizyonunu da unutmamak lazım.. Topu çekmeyen bir kameraman vardı.. Bunu gördükten sonra Türk kameramanlarına laf söylemek ayıp olur.. Tam anlamıyla rezalet bir çekimdi.. Harika maçın tek kötü yanı buydu..

Hiç yorum yok: