10 Ağustos 2009 Pazartesi

Süper Lig başladı !!!

Turkcell Super Lig 2009-10 sezonu İstanbul B.B- Beşiktaş maçı ile start almıştı Cuma akşamı. İlk maçında her iki takımda lige iyi bir başlangıcı hedefliyorlardı ama puanları paylaştılar 1-1'lik skorla. Sayıca daha çok pozisyonlar bulsa da Beşiktaş, Belediye'nin diri takım savunması karşısında çok fazla etkili olamadı. sezonun ilk golünü düzügn vuruşuyla yeni transferlerden Fink'in kaydetmesi yine İbrahim Akın'ın güzel golü ile cevap vermesi maçtan notlardı.


Cumartesi heyecan 3 maçla devam etti. Günün hatta haftanın maçında Sivasspor, Trabzonspor'a evinde 2-1 lik skorla kaybetti. Trabzonspor'u daha etkili ve lige daha hazır gördüğümüz maçta, Sivasspor'u ise geçen seneye göre daha farklı gördük. Selçuk İnan ile öne geçen bordo-mavililere Kamanan cevap verdi Sivas. Yine oyuna sonradan giren Ceyhun Gülselam'ın da etkili şutları ve skoru belirleyen güzel golü hepimizi büyüledi.
Günün diğer maçlarından birinde Diyarbakırspor evinde Ankaragücü ile 2-2 berabere kalırken, A.Gücü sayısız gol fırsatını tepti. Ceyhun'un harika frikik gollerine ev sahibi ekip Adnan ve Mendoza ile cevap verdi. Bir diğer maç da 35 derece sıcaklıkta Antalya'daydı Antalyaspor ve Ankaraspor arasında. Ev sahibi ekibe göre daha etkili görünen Ankarapor son dakikalarda Murat Tosun'un kaydettiği kafa golü ile 0-1' lik skorla Ankara'ya 3 puan alarak döndü.
Pazar günü ise heyecan 5 maçla devam etti. Günü ilk maçında Gaziantepspor evinde Galatasaray'ı ağırladı. Taraftarların yoğun ilgi gösterdiği çekişmeli maçta gülen taraf 2-3 lük skorla Galatasaray oldu. Maça çok hızlı başlayan sarı-kırmızılılar Arda ile öne geçerken daha sonra yeni transfer Mustafa Sarp'ın golü farkı ikiye çıkarmıştı ki Cesar Souza'nın harika füzesi Anteplileri çoşturuyor,futbolseverlere de bir resital sunuyordu. İkinci yarı da karşılıklı ataklarla çok çekişmeli geçerken Galatasaray Nonda ile rahatlıyordu dakika 85'te. Ardından Sabri'nin rakibine sert çarpması ile kazanılan ve bir kez de tekrarlanan penaltıyı Tabata skora çevirerek maçın son dakikalarının daha heyecanlı geçmesini sağlıyordu. Her iki ekibi de lige hazır gördüğümüz bu maçta ayrıca Keita'nın yaşadığı talihsiz sakatlık herkesin yüreğini ağzına getirmişti.

Günün diğer maçlarından ikisinde Gençlerbirliği, Kayserispor ile Manisaspor da Eskişehirspor ile golsüz berabere kaldı. Bir diğer maç da Bursa'da Bursapor ile Kasımpaşa arasında oynandı.İlk yarısı golsüz biten müsabakada ikinci yarıya Paşa, Erhan'ın Ivankov'un yaptığı büyük hatadan yaralanarak attığı golle önde başlarken bu sevinci sadece 5 dakika sürdü. Bir eski BJK'li Ali Tandoğan'ın kullandığı serbest vuruşu ve bir diğer eski BJK'li Zapotocny kafayla ağlara göndererek skoru eşitlerken yine 5 dakika sonra Sercan takımına galibiyeti getiren golü attı ve Bursapor 2-1'lik skorla ilk haftada evinde kazanan tek takım oldu. Kasımpaşalı Scheusschner'in elmacık kemiğinin kırılması maçtaki tek üzücü olaydı.

İlk haftanın son maçında ise Fenerbahçe, Denizlispor'un konuğuydu. Her iki takımın da lige iyi bir başlangıç parolası ile çıktığı maçta Fenerbahçe daha 1. dakikada Guiza'nın Alex'ten aldığı pası gole çevirmesi ile öne geçiyordu.İlk yarı sarı-lacivertlilerin daha etkili oyunu ve kaçan gol pozisyonları ile sona erdi. 2. yarı da ise herkesi büyük bir sürpriz bekliyordu.Karşılaşmanın 58. dakikası oynanırken şehir elektrik şebekesinde yaşanan kesinti stadı karartmıştı. Dakikalarca süren kesinti stadta ve ekran başındaki çoğu izleyiciyi sıkıntıya boğarken saat 23.45'i gösteriyordu maçın başlaması. 31 dakika daha oynanan müsabakada Fenerbahçe ve Denizlispor son derece rahattılar ve gol pozisyonlarını cömertçe harcadılar. Son dakikalarda ise Guiza bu kez cömert olmuyor ve skoru belirliyordu; 0-2. Belkide ligimizde şu ana kadar en geç saatte oynanan maç böyle ilginçliklere sahne oluyor ve ilk hafta atılan 20 gol ile sona eriyordu.

1 yorum:

Adnan ENGİN dedi ki...

Bu yıl CİM BOM şampiyon olacak... Başka yolu yok.