19 Ağustos 2009 Çarşamba

Parma Geri Döndü

Parma bir senelik Serie B macerası sonrası ait olduğu yere geri döndü .. Francesco Guidolin'in geçen sene takımın başına geçmesiyle iyi bir hava yakalayan Parma için geçen sezon o kadar zor da olmadı.. Lucarelli'nin başarıdaki payı büyük.. Bu sezon Livorno'ya kiralandı.. Lucarelli'den başka Troest, Rossi, Reginaldo ve Pegolo bu sezon Parma forması giyemeyecek.. Gelin şimdi hep beraber Parma'nın göze batan transferlerine göz atalım...


Pablo Fontanello - Tigre - €1m
Daniele Galloppa - Siena - co-ownership
Manuel Coppola - Siena - €1.2m
Nicolás Córdova - Grosseto - bedelsiz
Jonathan Biabiany - Inter - kiralık
Hernán Dellafiore - Palermo -kiralık
Daniele Paponi - Rimini - kiralık dönüşü
Davide Lanzafame - Palermo - kiralık
Antonio Mirante - Sampdoria - kiralık
Filippo Savi - Spal - kiralık dönüşü
Valeri Bojinov - Manchester City - kiralık
Christian Panucci - Roma - bedelsiz
Luca Antonelli - Milan – bedelsiz

En önemli transfer şüphesiz Christian Panucci .. Savunmanın sağında ve ortasında oynayabiliyor.. Tecrübesiyle de Parma'ya Serie A'da çok yardımcı olacaktır.. Bir diğer göze batan isim ise City'den kiralanan Bojinov.. Lucarelli'nin gol yükünü sırtlar mı bilinmez ama Parma forveti için ideal bir isim.. City'de geçen kötü sezonlar sonrası futbola susamış olması da Parma için bir avantaj olabilir.. Bir diğer kiralık da Jonathan Biabiany.. Inter'den kiralanan genç Fransız'ın kendini göstermesi için Parma iyi bir fırsat.. Bir diğer yeni de Daniele Galloppa.. 24 yaşına rağmen Serie A'da birçok maç oynadı..

Şimdi Parma'nın olası 11'ini yazalım... Guidolin 4-3-3'ü tercih ediyor.. Kalede Mirante'nin yeri garanti.. Savunma için tecrübeli Zenoni (32) , Panucci (36) , Paci (31) ve Castellini (30) dörtlüsü ideal.. Orta sahada alternatif daha fazla.. Lucarelli'nin gidişinin ardından forvet hattı gençlere kalmış gözüküyor..

----------------83 Mirante--------------
19 Zenoni – 2 Panucci – 24 Paci – 7 Castellini
4 Morrone – 17 Mariga – 14 Galloppa
86 Bojinov – 43 Paloschi – 20 Biabiany

Özetle ; Parma'nın dönüşü sevindirici.. Bu seneki hedef ligde kalmak olmalı.. Üst sıralar için genç forvetlerinin kendisini göstermesi gerek..

Hiç yorum yok: