15 Ekim 2009 Perşembe

Ruud Ruud Ruud

Dünya futbolunun gördüğü en iyi forvetlerden biri Ruud van Nistelrooy. Sevmeyeni daha çokmuş gibi gözükse bile sevenleri de fazla Hollandalı'nın. Bitiricilik dendi mi aklıma ilk gelen isim. O son vuruşlarını az futbolcuda gördüm şu ana kadar. Güzel gol atılmıyor diye de eleştirilir bir de Nistelrooy. Halbuki çok güzel golleri vardır. Örneğin Basel'e attığı sıfırdan gol unutulmazdır. Fazla güzelini de beklememek lazım. Ya da şöyle diyeyim. Rooney, Raul, Shevchenko gibi akla ilk gelen forvetlerin de ceza sahası dışından pek fazla golü yok.

Tam Manchester'a transfer olacakken yaşadığı sakatlık şanssızlığıydı. Geç de olsa geldi o çok seveceği Premier Lige. Ne yapıp edip ceza sahasında topla buluşuyordu ve golünü atıyordu. Gol Makinesi lakabı onun için çok uygun. Fakat bir şanssızlıkla karşılaştı en iyi döneminde. Hollanda 2002 Dünya Kupası'na katılamamıştı. En formda zamanında bu kötü oldu. Çünkü 2006'da eskisi gibi olmayacaktı herşey.

Bazı futbolcular takımlarının sahasını çok sever. Ruud da Old Trafford'u seviyordu. Ve İngilizler Old Trafford'da her maç bağırmaya alışmıştı bile Ruud Ruud Ruud Ruud. Deplasmanlarda da atıyordu ama Old Trafford bambaşkaydı. Bütünleşmişti o seneler Ruud ile Old Trafford. O uğultuyu unutmak mümkün değil. Tek eksiği forvetteki partneriydi bence. Bir türlü yanında onun kadar etkili biri olmadı. Gene de Hollanda'nın önemli bir parçası oldu 2004 ve 2006'da.
Manchester'daki son yılları kötü geçse de Real Madrid gibi başka bir büyük takıma geldi. Kalitesinin göstergesiydi bu. Real macerası kötü başlamadı. La Liga deplasmanlarını çok sevdi Nistelrooy. Ama ne yazık ki sakatlık orada da yakasını bırakmadı. Bu sezon golle başladı ama artık yaşı çok ilerledi. Fazla şans bulamayacak gibi. Umarım daha çok süre aldığını görebiliriz bu sene. van Basten zamanını yaşım itibariyle izleyemedim fakat okudum ve gollerini izledim. van Basten veliahtı deniliyordu ona ilk yıllarında. Bana göre o bunu doğru çıkardı. Son olarak şunu demek ve hatırlamak istiyorum ; Ruud Ruud Ruud...

Hiç yorum yok: