30 Kasım 2009 Pazartesi

Sakın ha! Moratti.


Yıllardır tanıyoruz Jose Mourinho'yu. Farklı, ilginç ve iddialı demeçleri, davranışları, giyimi vs. Birçok özelliği ile milyonların adeta en sevdiği teknik adam şu anda. Sportif anlamda da oldukça başarılı, aktif bi menajer.

Dilinin sivri olduğunu, iddialı ve flaş bir cevap verebileceğini bilen gazeteciler de her seferinde güzel sorular hazırlayıp soruyor kendisine. Eee... Can damarına basan sorular yöneltilince de gerçekten iddialı, istedikleri gibi cevaplar alıyor gazeteciler. Yine Inter'in Barcelona yenilgisi ve kendisinin Inter'de ki geleceğine ilişkin sorulara ilginç cevaplar verdi Jose.

Barcelona'ya yenilmelerinin İtalyan futboluna kötülüğüne ilişkin sorulan soruya "Juventus'un Zürih ve Bordeaux'ya yenilmesinden daha kötü değildir" diye cevap vermesi bir hayli ilginçti. Belki rakibiyle haftasonu oynayacakları maç için bir psikolojik taktik belki de sadece sivri dilinden çıkan normal bir söz ama gerçekten iddialı ve sinir bozucu.

Ardından da şampiyonlar liginden elenmeleri durumunda Moratti'nin kendisini görevden alacağına ilişkin soruya da hemen başka bir kulübe gidebileceğini söyleyerek cevap vermesi ilginçti. Mourinho bence kesinlikle çok başarılı bir hoca ve Inter'in kupayı alamaması veya elenmesi onun yüzünden değil asla. Inter'in Real, Chelsea, Barcelona'ya göre yine şansı az, Inter yine onlardan zayıf ve bu kadro ile bence bunu değil Mourinho, bütün teknik adamları bir araya toplasan yine başaramaz. Inter olur da elenip Moratti de Mourinho'yu kovarsa Inter'e en büyük kötülüğü yapar. Öncelikle kendi eksiklerini gidermeliler yinetim olarak. transferler olarak. Bununla birlikte Mourinho ile istikrarı sağlayıp bir kaç yıl içinde Avrupa'nın en büyüğü olması işte o zaman çok daha kolay olacaktır.

Inter yavaş yavaş renklenen bir takım, Jose Mourinho da renkli, Umarız bu ahenk devlerle boğuşurken alınan yaralara yenilmez ve devam eder.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

en amiyane tabirle interde cenabet sansi var be abi, eskiden bi laf vardi, turkiyede fener italyada inter, futbolcu ogutme fabrikalari ve sanssizlik abideleri gibi bu 2 takimda. daha ilginci, simdiye kadar bolognayi destekleyen italyanla bile karsilastim ama interi seven taraftari olan italyan gormedim desem yeridir (cogunlugu juveliydi) 2 sene icinde juve avrupa sampiyonu olur ya da bu sene milan kupayi alacak deseler bir nebze inanirimda isin ucunda inter olunca sampiyonlar liginde yari final bile saka gibi kaliyor oyle bir sanssizlik var bu takimin ustunde, kadroyla, teknik direktorle felanda alakali degil. kadrolar degisir, direktorler degisir, hatta ayni direktorun sistemi bile degisir (mourinho bu sene 4-2-3-1 ,4-2-4,4-4-2-,4-3-3 dahil herseyi denedi kendiyle celiserek) ama inter ve talihsizligi degismez. ilginc, ama dusununce hak verirsin bu takimin sanssizligini ve futbolcu ogutur halini ( ronaldo, vieira, quaresma, vieri, martins, recoba, etoo...)

Interli dedi ki...

@Adsiz
Inter sansdizdir fener ise beceriksiz, lutfen karistirmiyalim...