23 Kasım 2009 Pazartesi

Çanakkale Dardanelspor-Adanaspor izlenimlerimiz


Yine bir pazar günü, öğle saatleri, tam bir bahar havası, günlük güneşlik... LuckySlevin ve ben Muzorta 18 Mart'ta yerlerimizi aldık. Hacettepe maçına göre zaman ve hava şartlarının daha uygun olmasına rağmen sahadaki boşluklar yüzümüzü asmamıza yol açıyordu. Gerçekten Çanakkale halkının bu takıma hala destek vermemesini üzüntüyle karşılıyoruz. Geçen sene Bank Asya diye iç geçiren insanlar şimdi neredeler acaba. Her ne kadar oyunumuz çok verimli, çok atak olmasa da, bu takım halkının desteğini arkasında hissetmek isteyecektir.

Neyse bu olumsuzlukları bırakıp maçtan bahsetmek gerekirse, öncelikle tam bir beraberlik maçı olduğunu söylemek yerinde olur. Takımımız beklenene yakın bir onbir ile çıkıyordu sahaya. Sadece Koray Kurt'un ilerde tek forvet olduğunu görüyor ve takımın kontraya dayalı bir futbol oynayacağını kestiriyor gibiydik. Yalnız Vanspor'dan gelen ve ilk kez takımla sahaya çıkan 24 yaşındaki Yunus Akman dikkati çekiyordu. Henüz ilk maçı olmasına rağmen ön liberoda son derece başarılıydı Yunus. Umarız bu performansı devam eder ve Özgür'e dişli bir rakip olur. İlk yarıda kaleye fazla gelemedi Dardanelspor. Adanaspor da farksızdı hani. 2. yarının başında Kibong'un yerine alınan Billa takımını ateşlemiş gibiydi ve defansımızı çok rahatsız etti gerçekten. 1-2 defa gole de çok yaklaştı. Fakat maçın en kritik pozisyonuna ise taraftarın günlerdir tepkisine mağruz kalan İlyas Çakmak imza atıyordu. Orta sahanın ilerisinde aldığı ara pasla kaleciyle karşı karşıya kalan İlyas'ın topunun süzüle süzüle kaleye gidişini ve direkten dönüşünü hepimiz büyük heyecanla izliyor dizlerimizi dövüyorduk. Kendisine bu maçta pek tepki göstermeyen 17 Gençlik ile en büyük barışma fırsatını da belki tepmişti İlyas. Diğer oyuncularımız ise hep aynı performanslarına sahipti. Kaleci Ferhat neredeyse hatasızdı, Özgür orta alanda dolaştı, Sakıp sahada yoktu, Atahan'ın bindirmeleri fena değildi, kaptan Samet yine çok fazla sorumluluk alamadı, Diallo ve Murat mükemmeldi, Koray çok yalnızdı, Uğur yetersizdi, İsmail'in kıvrak hareketleri sonuçsuzdu, sonradan giren Mesut yedek olmayı hakeder gibiyken İlyas ileriye hareket kattı. Sonuçta mücadele golsüz berabere biterken takımımız 13. maçında ilk kez berabere kalıyordu.

Çanakkale halkına çok sitem etmek istiyoruz ama sesimizi malesef duyuramıyoruz. Umarız önümüzdeki Giresun ve Gaziantep BŞB maçlarında stadı biraz daha fazla doldurur ve bu takıma destek verir. İleride daha güzel yerlere gelindiğinde maçlara gelecek yüzleri olması için en azından.

Hiç yorum yok: