9 Kasım 2009 Pazartesi

Süper Lig 12.Hafta

Deplasman takımlarının beş galibiyet aldığı 12.hafta geride kaldı. İşte haftanın dikkat çeken yönleri ;

Cangele - Makukula ikilisi
Geçen sezon Kayserispor'un attığı toplam gol sayısı 38. Bu sene ise şimdiden 19'a ulaştılar. Tabii bu gol yükünü çeken iki isim var Cangele ve Makukula. Cangele Sivasspor deplasmanında belki gol atamadı ama dört asist birden yaparak galibiyetin mimarlarından oldu. Savunması zaten iyi olan Kayserispor'a böyle iki etkili forvet lazımdı. Onlarda bu sene var ve ikisi de çok formda.


Hurşit Meriç
Bursaspor savunmasını çok rahatsız etti. Golünden önce bir topu da direkten döndü. Sadece atağa destek vermekle kalmadı. Bursaspor'un önemli silahlarından Volkan Şen'i de etkisiz hale getirdi.

Gaziantepspor
Son haftalarda iyi futbol oynamaya başladı Gaziantepspor. Orta sahasında çok teknik futbolcular var. Kadrosu yavaş yavaş oturmaya başladı. Deplasmandaki ilk galibiyetlerini aldılar. Daha yukarıdaki sıralar için oynayacaklarını düşünüyorum. Bu sene nerdeyse hiç oynamayan Mehmet Yozgatlı'nın girdikten sonra gol atması da ilginç.

Kasımpaşaspor
Düşmesini en çok istediğim takımlardan biri Kasımpaşaspor. Ama isim olarak bakıldığında çok tecrübeli bir kadrosu var. Haftalar geçtikçe alışmaya başlıyorlar birbirine. Koray Avcı, Murat Erdoğan, Ali Güneş, Gökhan Güleç, Emre Toraman gibi bu ligi tanıyan isimler var. Bu isimlerin yanında Moritz gibi çok yetenekli bir isim de olunca işler değişiyor. Denizlispor, Sivasspor gibi takımların performansını görünce Kasımpaşa'nın ligde kalması olanaksız değil.

Haftanın en güzel golü
Gökhan Emreciksin'in Sivasspor deplasmanında attığı ilk gol gerçekten görülmeye değer.Yeni yeni ilk onbirde sahaya çıkmaya başlayan Gökhan Emreciksin'in performansı Kayserispor ve Türk futbolu için sevindirici.


Hiç yorum yok: