25 Şubat 2010 Perşembe

Türkiye'de Gattuso Olmak


Gattuso'yu futbolla ilgilenen herkes bilir. Nasıl tipte bir oyuncu olduğunu. Ben sevmem oyun tarzını. Tabi beğenenlere de birşey demem. Çünkü takımı için savaşıyor. Sert olsa da biraz herşeyini koyuyor. Türkiye'de de bu tipte oyuncular var. Fakat ben dahil herkes onlara antipatik olarak bakıyor. Gattuso sert olunca takımını düşünüyor fakat onlar sert olunca kasap oluyorlar futbolcu değil oluyorlar. Bu tarz oyuncuları hiç sevmesem de Gattuso örneğini düşününce onlara hak veriyorum. Futbolda herşey teknik değil bazen sertlik de işe yarıyor. Birçok örnek var ama buna en yakın olan ismi örnek vereyim..


Sedat Ağçay ;

Bugün takımlarında defansif orta saha olarak görev yapan Uğur İnceman, Deniz Barış gibi oyunculardan daha iyi olduğu kesin onun. Galatasaraylıların tepkileriyle şu günlerde gündemde Sedat. Sertliği Mustafa Sarp'ın sertliğiyle aynı. Bu sertlikler tabii ki güzel değil. Ama Avrupada'ki örnekler takdir görünce onların eleştirilmesi anlamsız kalıyor. Çok takım değiştirmiş Sedat Ağçay. Bence uzun yıllar Antalya'da kalmalı. İstikrar sağlarsa orada daha uzun yıllar orada forma giyer. Bu futbolculara bir örnek olan Sedat Yeşilkaya. Tabii o çok daha sert Sedat'tan. Belirtmek isterim ki o da Galatasaray altyapısından.


Not: Gattuso'yu sadece karakter olarak örnek verdim. Tabii ki aralarında çokça kalite farkı var..

2 yorum:

t_okan dedi ki...

bizdekiler çok art niyetli sırf sertliğe yönelik oynuyorlar. yani "savaşmıyorlar" bildiğin dövüşüyorlar. Sert girer belki ama bu serlik topa olur o zaman kimse bişey demez şimdi aklıma gelmese de bu tarz futbolcular mutlaka vardır ülkemizde.

kutay dedi ki...

3 büyük takım taraftarının garip bir taraftar refleksi var bu konuda.

mesela bana göre gattusoya türkiyede en çok benzeyen adam barış özbektir. gattuso bu ülkeden bastacıdır mesela ama barış özbek "ne işi var galatasaray'da" cümlesidir.
aynı şey mustafa sarp için de geçerli..
bu konu için sedat ağçay'a, anadoluya bakmaya, istanbullu olan bizler için o kadar uzağa gitmeye gerek yok. burada da durum aynı