2 Mart 2010 Salı

Bir İlginç Gençlerbirliği


Gençlerbirliği sezonun en dengesiz takımlarından biri. Son beş haftadır da kazanamıyor Ankara ekibi. Doll ile birlikte ilk yarının bir bölümünde dikkatimizi çekmişti. Hurşut Meriç'iyle, Mustafa Pektemek'iyle, Kahe'siyle. Şimdi Gençlerbirliği ile ilgili bazı ilginç istatistikler vereceğim be sezonu kapsayan.

* Gençlerbirliği'nin oynadığı 21 karşılaşmanın (Ankaraspor maçları dahil değil) sadece yedisinde hem Gençlerbirliği hem de rakip takım gol atmayı becermiş. Hem attığı hem yediği karşılaşmalarda sadece Beşiktaş'a kaybetti Gençlerbirliği.

* Gençlerbirliği'nin son oynadığı 10 karşılaşmanın yarısında Mustafa Pektemek ilk onbir başladı. Yarısında da sonradan oyuna dahil oldu. Mustafa Pektemek'in on bir başladığı bu beş maçta Gençlerbirliği galip gelemedi ve sadece bir gol attı. Bu gol de Mustafa'dan değil. Fakat Mustafa'nın sonradan girdiği beş karşılaşmada ise Gençlerbirliği 10 puan toplamayı başardı. Mustafa Pektemek de iki gol attı bu maçlarda.

* Gençlerbirliği Ankaraspor maçı haricinde ligde altı galibiyet elde etti. Galip gelinen dört maçta da Kahe gol attı. Kahe'nin suskun oluşu takımı doğrudan etkiliyor.


Hiç yorum yok: