31 Temmuz 2009 Cuma

Tarihten..


Platini frikik çalışırken ...

Ronaldo ve Kaka


Sence hangisi Madrid'i daha çok sırtlar ??

Eğlenceli Adam Shaq

Herkesin bildiği gibi,kimimiz sevsin kimimiz sevmesin dünyada bir Amerikan Güreşi çılgınlığı var.Hem de içinde milyonları çeviren bir organizasyon bu.25 yıllık bir maziye sahip.Hiçte az bir süre değil açıkçası.Şahsen benim küçüklüğümün kahramanları da bu showlarda vardı hep.Hollywood Hogan,Goldberg...Şimdilerde de tuttuğum bir kaç isim var ama boşverelim şimdi onları.Gelmek istediğim konu Shaq'ın da bu büyük showa dahil olması.Özel misafir olarak yer aldığı organizasyonda çok ciddi bir senaryoyla insanları eğlendirdi ve heycanlandırdı.İlk başta Jerico ve Big Show maçının hakemi olarak maçı izleyen Shaq,Big Show'un kendisine bir kaç söz sarfetmesiyle kendisini ringte buldu.Daha sonra neler mi oldu işte görüntüsü burda..


Bu sadece bir show ama Shaq'ın yanlışlıkla basket değil de; boks,güreş yada herhangi bir dövüş sporunda kendini yetiştirdiğine şahit olsaydık Shaq ismini gene çok rahat duyardık.Adam her spor da en iyi olabilecek kapasitede.Basketin pivotu,güreşin başpehlivanı olur bu adam..

Mutu'ya Kara Haber..


2004 yılında Chelsea'de oynadığı dönemde yapılan testlerde kanında kokain maddesi bulunduğu için,FİFA'nın aldığı karar doğrultusunda Romen futbolcunun İngiliz temsilcisine 17 milyon euro para cezası ödemesine karar verilmişti.Bunun üzerine Mutu CAS'a itiraz dilekçesini vermişti.Fakat bir kötü haberde CAS'tan geldi ve 17 milyon euroluk cezasını onayladı..Şimdi Mutu'yu daha kötü günler bekliyor.

Karabağ Yola Devam Ediyor


Rosenborg'u elemesinden sonra Honka'yı da geçmelerinin fazla zor olmayacağını söylemiştik.. Nitekim öyle de oldu ve deplasmanda 1-0'lık galibiyetle evlerine döndüler.. Umarız gruplara kalabilirler.. Fotoğraf da dün akşamki Finlandiya'daki maçtan ...

İnciler #2

* "Çılgınca bişey bu, Beatles'tan biri olmak gibi. Herkes bağırıyor." Dimitar Berbatov Manu'nun harika uzak doğu turunda büyülenmiş görünüyor.
* " John Terry'i sevmiyorum. Hoş gözleri var ve o bir ağlayan Bebek." John Terry'i Manchester City'de görmek istemeyen City taraftarı.* " Haberleri duyduğumda günlerden 1 Nisan mı diye düşündüm. " Harry Redknapp'ın Sven Goran Eriksson Notts County takımına gelmesine tepkisi.

* Yok yok olmayacak. Foubolda herşey mümkün, bana böyle dediler. Ama Premier Lig gittikçe uzaklaşıyor, yakında Mars'ta oynayacaklar." Peterborough futbol direktörü Barry Fry da Eriksson'a şaşırmış.
* "Milan, Barcelona ya da Real'in benle imzalamaması benim hatam değil." Emmanuel Adebayor Arsenali bırakıp City'e gitmesinin sebebi olarak Arsenal'in kendisine karşı cephe almasını belirtiyor.

* "Bütün oyuncular sabahın 6 buçuğunda sis bombaları ile uyandırıldılar, çok eğlenceliydi. Ardından iki pitbull boynu kaadar bir boyuna sahip kondüsyoner tarafından asker gibi koşturuldular." Cheltenham menejeri Martin Allen oyuncularının ilk antrenman gününe ordudaymış gibi çıkmalarından gülerek bahsediyor.

* "Günün sonunda üç puanı aldık." Dc United'lı oyuncunun Jaime Moreno bir turnuvanın yarı finalinde kazandıkları zafer hakkında konuşuyor.
*"Bence Ronaldo ikinci yarıda daha iyi oynadı." Jerzy Dudek Ronaldo'nun sahneye ilk çıktığı ve devre arasında oyundan alındığı Shamrock Rovers maçından sonra konuşuyor.

30 Temmuz 2009 Perşembe

Efsane Geri Döndü


Şampiyonluk kazanması biraz zor.. Ama Ferrari'ye Raikkonen ile birlikte birincilik getirebilir Schumacher..

Semih Saygıner Istakası


Dünyaca ünlü bilardo malzemeleri firması İtalyan Longoni, Semih Saygıner adına üç bant ıstakası üreteceğini açıklamış.. Semih Saygıner'in imzasının da bulunacağı ıstakanın 4 bin avro olacağı açıklanmış.. Saygıner, bu ıstakanın ülkenin tanıtımına katkıda bulunacağına inandığı için kabul ettiğini söylemiş..Yeni ıstakaların uğur getirmesini dileriz..

29 Temmuz 2009 Çarşamba

Avrupa Masalı


Önemli bir takım başarılarımızı hariç tutarsak, futbol aşığı ülkemizde taraftarlar yıllardır Avrupa'da başarılara açtır. Avrupa arenasındaki maçlarda neredeyse herkes takım ayırmaksızın desteğini göstermekte bu başarıları görmek için.

Ve yine bir yaz geldi, maçlarımız başladı. En güncel olan müsabakadan bahsetmek istiyorum bu noktada. ..Sivassporumuz Devler Ligi'ne yükselme maçında sahadan şanssız bir şekilde ayrıldı ve taraftarları üzdü. Skor tabelasına yansıyan 5-0'lık skor belki bir çok eleştiriyi gerektiriyor ama en önemli sebep tecrübe eksikliği. Avrupa'da deneyimsiz bir genç hoca Bülent Uygun ve deneyimsiz oyuncuları. Ama önemli olan bu değil, her başarısızlık aslında iyi değerlendirildiğinde ilerisi için olumlu bir adım olabilir. Zamanla Sivassporumuzun da büyük başarılara sahip olacağını tüm Türkiye yürekten istemektedir ve yine Belçika'daki maçta 2500 kişinin içinde Kırmızı-Beyaz formalıların içinde siyah-beyaz, sarı-kırmızı, sarı-lacivert, kısacası her renkten formayı görmüş olmamız bu söylemimi desteklemekte. Eminim Bülent Uygun da bu desteği bekliyor ve görünce de sevinmiştir. Gel gelelim geçen sene Bülent Hoca'nın söylemiş olduğu bir laf biraz kulaklarımızı çınlattı şimdi. 5 yeriz 7 yeriz 6 yemeyiz derken Galatasaray'ın Fenerbahçe , 7 yeriz 9 yeriz 8 yemeyiz derken Beşiktaş'ın Liverpool mağlubiyetine alaylı bir şekilde yaklaşmıştı. O zamanlar pek ciddiyye almadığı, kendisine belki çok kolay görünen Avrupa maçlarıyla şimdi karşı karşıya Bülent Hoca. O zamanlar herkesin üzüldüğü 8-0 lık mağlubiyetle alay eden Bülent Hoca şimdi tüm takım taraftarlarının, özellikle de BJK'lilerin kendi takımına verdiği desteklerden ya da takımının aldığı mağlubiyete üzülmelerinden biraz içi yanmış mıdır yoksa söylediği gibi 6 ya da 8 yemediği için en azından seviniyor mudur?

Demek o ki; Avrupa'da başarı yakalamak çok kolay bir iş değil ama takımlarımızın yıllar geçse de tecrübeler edindikçe büyük başarılar elde edeceğinden şüphemiz yok. Umarım Sivassporumuz rövanş maçında zor olanı başarır, diğer takımlarımız da aynı şekilde Avrupa'da yollarına devam ederler. Önemli olan bu uğurda hep beraber, tek yürek olmaktır.

28 Temmuz 2009 Salı

Bu Sevinç Devam Edecek mi?

"Türk futbolunun köklü takımlarından Çanakkale Dardanelspor, Bank Asya 1.Lig'de".. Bu ifadeler 1 Haziran 2009 tarihinde medyada atılan başlıklardan birisi.. Gerçekten de yetiştirdiği yeteneklerle ve Süper Lig'de oynadığı yıllarda sergilediği güzel futbolla taraflı-tarafsız pek çok kişinin sempatisini ve takdirini kazanan bir takım Çanakkale Dardanelspor.. Ve yine birçok kişiye göre bu takımın ait olduğu yer de Turkcell Süper Lig...

Bank Asya 1.Lig'e yükselen son takımı belirleyecek olan play-off maçlarında müthiş bir performans sergiledikten sonra final maçında da Tarsus İdmanyurdu'nu 5-0 gibi net bir skorla geçen Dardanelspor, yıllardır Süper Lig özlemiyle yanan taraftarlarını umuda ve mutluluğa boğdu.. Ancak bu güzel duyguların yerini, yeni sezon öncesi transfer dönemi ile birlikte derin bir endişe hissi almaya başladı.. Zira Bank Asya'da karşılacağı rakipleri kadrolarını güçlendirirken, Dardanelspor halen taraftarlarının beklentilerini karşılayacak bir adım atmış ; onlarda heyecan uyandıracak bir ismi kadrosuna katmış değil.. Süper Lig tecrübesi bulunan birçok oyuncu boştayken, yine Süper Lig ekiplerinden kiralanabilecek onlarca yetenekli ve kendini gösterme arzusunda genç oyuncu varken, üstelik bu futbolcuların hepsi üç büyükler için bir oyuncu fabrikası durumunda olan Dardanelspor'a ve Türkiye'nin en güzel kentlerinden olan Çanakkale'ye seve seve gelebilecek durumdayken Dardanelspor'un hiçbir transfer girişiminde bulunmuyor oluşuna anlam vermek mümkün değil...

Sahip olduğu iki yabancı oyuncu alma hakkı çerçevesinde geçen haftalarda bir Nijeryalı ve bir Boşnak oyuncuyu deneyen Çanakkale ekibi, bu oyuncuları da yeterli bulmayarak geri gönderdi.. Yabancı oyuncu izlemenin artık geçmişteki kadar yüksek maliyetli bir aktivite olmadığı; profesyonel scouting hizmeti veren internet siteleri, hatta çeşitli bilgisayar oyunlarının dünya çapındaki veritabanları sayesinde genç yeteneklerden haberdar olmanın mümkün olduğu günümüzde, küçük bütçeli takımların Afrika ve Güney Amerika gibi nispeten ucuz pazarları takip etmeleri artık o kadar da zor olmasa gerek.. Ancak Dardanelspor yetkilileri bu durumu da gözden kaçırmış olmalılar ki, yerli oyuncularda olduğu gibi yabancı transferinde de sessizliklerini koruyorlar...



Çanakkale cephesinde durum genel olarak böyle... Yeniden Süper Lig'e yükselme heyecanı yaşamayı bekleyen Dardanel taraftarlarının daha şimdiden bir kez daha 2.Lig kabusu görme endişesine kapılmakta çok da haksız olduklarını söyleyemeyiz sanırım.. Takımın ve genel olarak bölgenin futbol adına sahip olduğu büyük potansiyeli görecek ve doğru hamleleri yapacak vizyon sahibi bir yönetim anlayışı, bu köklü camianın öncelikli ihtiyacı...

Futbol Takımı Forvetten İbarettir !!


City'nin resmi sitesinden alıntı bir resim..Bu takımın orta sahalarının en iyileri de Wright-Philips,Elano ve Petrov gibi ofansif oyuncular..Jo yine Everton'a kiraya gidecekti ama henüz o da gerçekleşmedi.. Bazı takımlar forvet bulamazken City bu kadar forveti ne yapacak bilmiyorum..Çoğu da yedek kaldığında kem küm edecek adam bunlar..Transfer yaparken bunları da düşünmek lazım..Herkes Perez'e kızıyor ama hiç değilse o gerekli mevkiilere para saçıyor..City'nin kadrosu orta sahaya ve defansa takviyelerle mükemmel hale gelebilir..Ama önemli olan takım içi beraberliği sağlamaları..Bir dahaki sene bu aylarda bu forvet pozisyonunda kaç kişinin kalacağını merak ediyorum

Anderlecht-Sivasspor

Sivasspor için önemli bir gün..Zorlu bir maça çıkacaklar..Bugün medyada çıkan muhtemel Sivas 11'i beni çok şaşırttı...

Petkoviç, Uğur (Abdurrahman), Pieter Mbema , Sedat Bayrak, Hayrettin Yerlikaya, İbrahim Dağaşan, Erman Kılıç, Musa Aydın, Akeem Agbetu, Ersen Martin, Yannick Kamanan

Eğer Sivasspor bu kadroyla sahaya çıkarsa maça mağlup başlar..Agbetu,Ersen,Erman ve Kamanan dörtlüsüyle maça çıkacağını sanmıyorum Sivas'ın..Sezer Badur'un olmayışı sıkıntıya düşürüyor..Murat Erdoğan ve Onur Tuncer ikilisinden birinin ilk 11'de başlaması muhtemel bana göre..

27 Temmuz 2009 Pazartesi

Zeljko Kalac

Milan Luis Fabiano'yu alarak bombayı patlatmak istiyor..Ama asıl "bomba" kalede..Geçen sene ve bu yaz yaptıkları Milan taraftarları için sıkıcı olmalı..Şuan Kalac Türkiye'de herhangi bir takımda ancak yedek kaleci olur..Milan'ın yaşlı kalecilerdeki ısrarını anlamış değilim..Yaş 37..Kalac'ı geri kazanmak diye birşey söz konusu olamaz..Transfer sezonunun başında Parma Kalac'ı istiyordu..Artık vazgeçmiş olmalılar..Milan için en iyi transfer o olurdu herhalde..


Marc Muniesa

92 doğumlu Muniesa..Şampiyonlar Ligi finali maç kadrosunda yer alıyordu..İspanya U-17 takımı Avrupa Şampiyonası'nda gol yememişti..O savunmanın ortasında Marc Muniesa yer alıyordu..La Liga'nın son maçı olan Osasuna maçında kırmızı kart görmesi tam bir talihsizlikti..Hakemin onu direkt kırmızıyla atması üzerine tüm Nou Camp ayağa kalktı..Guardiola ve yedek futbolcular bile formalite maçı olmasına rağmen bu karara çok sinirlendiler..Muniesa'nın yüzündeki ifadeden ne kadar üzgün olduğu belli oluyordu..Hayali kurduğu Nou Camp'a çıkmıştı ve oyundan böyle ayrılıyordu..



Geleceğin Puyol'u olarak bakıyorlar ona Barcalılar..O da Puyol gibi bir Katalan..Barcelona alt yapısındaki oyuncuların önlerinde Xavi,Inıesta,Puyol vs. örnekleri var..Muniesa ve diğer alt yapı oyuncuları çok çalıştıktan sonra Nou Camp'a çıkmalarının hayal olmadığını biliyorlar.

26 Temmuz 2009 Pazar

Fred Rutten ve Orlando Engelaar

Başarılarla dolu bir geçmişe sahip Fred Rutten..Fakat Schalke'de sabredilemedi yeteri kadar ona..Elindeki kadro diğer rakiplerine oranla daha zayıftı..Şanssız bir şekilde kovuldu..Bu sene başarılar yaşadığı PSV'ye geri döndü..PSV'nin takımı ona emanet etmesi kalitesinin bir göstergesi..Tabii gelirken yanında Engelaar'ı getirtmeyi ihmal etmedi Rutten..Schalke'de ikisi de başarısız oldu..Twente'deki başarıyı tekrarlayamadı Engelaar ve Rutten ikilisi..Gelecek sene alışık oldukları yerdeler..Başarı yakalamaları Almanya'ya oranla daha kolay..

Engelaar'a da PSV forması pek bir yakışmış...

25 Temmuz 2009 Cumartesi

24 Temmuz 2009 Cuma

Koki Mizuno

Celtic'ten bir Japon ayrıldı ama ellerinde bir Japon daha var..Koki Mizuno..Geçen sene geldi Celtic'e..Geçen sezon fazla forma şansı bulamamıştı..Belki de forma giyebilmesi için Nakamura'nın ayrılması gerekiyordu..O da orta sahada oynuyor..Sağ ayaklı..Nakamura'nın gidişi ona bu sene şans getirebilir..

Karabağ


Salı akşamı FK Bakü Şampiyonlar Ligin'de bir üst tura yükselmişti..Dün de Karabağ Avrupa Ligi'nde bir üst tura çıktı..Azeriler sevinmeye dün akşam devam etti..Dün gecenin en büyük sürprizlerinden biri Karabağ'ın Rosenborg'u elemesiydi..Azeri futbolunun bir çıkışta olduğu söyleniyor ve bunun sadece lafta kalmadığı kesin..Dün gece ofans futbol olarak ortaya pek birşey koydukları söylenemez fakat defansta gayet iyiydiler..Bir topu da direkten döndü Karabağ'ın..Turu hakettikleri kesin..Şimdi Fin ekibi Honka ile eşleştiler..Gruplara kalması hiç de zor değil..

Bu da dün gece Rashad Sadixov'un Rosenborg'a attığı güzel gol

Pakistan - Sri Lanka ve Kriket

Pakistan - Sri Lanka maçı sonrası Pakistan takım kaptanı Younis Khan ve Sri Lanka takım kaptanı Kumar Sangakkara birbirlerini tebrik ediyor..İlginç geldi bu fotoğraf bana..Diğer spor dallarında bu ülkeyi böyle yan yana görmek zor olsa gerek..Krikette görmek ise işin ilginç tarafı..

22 Temmuz 2009 Çarşamba

Batuhan Gaziantep'te



Geçen sezonun ikinci yarısında Eskişehir'de çok güzel işler yaptı..Beşiktaş'ın bu sene kadrosunda olacağı düşünülüyordu..Fakat geçen sene Mustafa Denizli'ye karşı sarfettiği sözler sonrası Denizli'nin onu Beşiktaş'ta istemesi zordu.."Batuhan Trabzon ile anlaştı" haberlerini beklerken bugün Gaziantepspor başkanı açıkladı..Yeni sezonda Batuhan Gaziantepspor forması giyecek...Tabata - Beto - Batuhan üçlüsü çok can yakabilir..

Barry Ferguson


Adı Rangers ile özdeşleşen Barry Ferguson'un ikinci Premier League macerası Ağustos'ta başlayacak..Kaptanlarını Birmingham formasıyla görmek Rangers taraftarlarını üzüyor olmalı..Blackburn macerası vasat geçen Ferguson şimdi daha olgun yaşta..Premier League'in yenisine tecrübesiyle çok şey katacağı kesin..

21 Temmuz 2009 Salı

Guiza ve Daum


Guiza dün Almanya'daki kampa dahil olmuş..Dönmüş dönmesine karşın ama sanki onu sıkıntılı günler bekliyor bundan sonra..Bu fotoğraftaki Daum'un bakışları hiç de hayr-ı alamet değil..

18 Temmuz 2009 Cumartesi

"İbre" Antiliğe Doğru Döner Mi ?


La Porta bugün prensipte anlaştık dedi İbrahimovic'le..Kuşkusuz en az Ronaldo veya Kaka transferi kadar sansasyonel bir transfer olacak..Bu transferin Barcelona'ya futbol veya skor anlamında müthiş bir katkı yapacağı kesin..Herşeyiyle muhteşem bir takıma oyunu mükemmel bir futbolcu eklenecek..Oyunu mükemmel dedik çünkü herşeyi mükemmel değil Ibrahimovic'in bana göre..Sempatik bir futbolcu değil..Ronaldo gibi seveni kadar sevmeyeni de var..
Dünyada şuan taraflı tarafsız herkesin sempatiyle baktığı bir takım Barcelona..Ibra tek başına bu sempatikliği bozabilir mi ya da İspanya havası onu neşelendirir mi..Olası bir transferde bunları gözlemleyebilmek için çok zamanımız olacak..Umarım düşündüğüm gibi olmaz ve Ibrahimovic herşeyiyle Barcelona'ya çok katkı sağlar...

16 Temmuz 2009 Perşembe

Lucio Inter'de


Van Gaal onla çalışmak istemedi..O da gitti Mourinho'yu seçti..Başarılı defans Lucio gelecek sene Serie A'da forma giyecek..Gelecek sene sözleşmesi bitecekti Lucio'nun..İki taraf için de hayırlı oldu..Hem Inter iyi bir transfer yaptı hem de Bayern Münih bu işten kazanç sağladı...

Geçmiş Olsun Lucescu


İyi teknik direktörlüğünü bir yana bırakalım iyi bir adamdır da kendisi..Kalp krizi geçirdiğini öğrendik bugün..İnşallah teknik direktörlük kariyerini etkilemez bu hastalık..Geçmiş olsun Mircea Lucescu..

15 Temmuz 2009 Çarşamba

Rakocevic


Rakocevic gelecek sezon Efes Pilsen'de oynayacak..Bu sene ligde şampiyon olmasına rağmen Efes'in Avrupadaki başarısızlığı Efes yönetimini tam olarak mutlu etmedi..Bu yüzden olmalı ki sezon biter bitmez transfere hızlı girdiler ve kapadılar..
Şüphesiz bu transferlerden en önemlisi Igor Rakocevic..Adının Efes ile anılmaya başlaması basketbolseverlerin heyecanlanmasına yetti..Bu transferin ve diğer transferlerin gerçeğe dönüşmesiyle artık Efes gözünü Euroleague'a dikmiş gözüküyor..Ve şuandaki kadroda bunu başaracak güce gerçekten sahip.
Neyse Rakocevic'e döner olursak öncelikle çok hızlı bir oyuncu..Fast break oyununu çok iyi beceriyor.Euroleague'de son üç yılda iki kez sayı kralı olması da gösteriyor ki Efes'in sayı yükünü de üstlenecek..Özellikle oyunun sıkıştığı zamanlarda attığı sayılar oynadığı takımları rahatlatıyordu..Nba'deki başarısızlığına rağmen tam bir Euroleague oyuncusudur Rakocevic..İstatistikleri de ortada..Türk basketbolu ve Efes Pilsen'e hayırlı olsun..

http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=ANB

Yeni "Los Galacticos"


14 Temmuz 2009 Salı

Boris Becker

Fotoğraf 1985 yılındaki Wimbledon finalinden..Boris Becker 17 yaşında Wimbledon'u kazanırken..


13 Temmuz 2009 Pazartesi

Tarihten..


Nelinho 0 inanılmaz şutlarından birini çekerken daha...


O inanılmaz gol atılmadan sadece 1-2 saniye öncesi ve van Basten..


O zamanlar bu vuruşu Pele'den başka yapabilecek çok futbolcu olduğunu sanmıyorum..



1974 Dünya Kupası'ndan bir görüntü.Batı ve Doğu Almanya'nın tokalaşması.. Temsilcileri ise Franz Beckenbauer ve Bernd Bransch..



Ve dünya futbolu yeni bir yetenek kazanıyor. Johan Cruyff...

Fiyakalı


''Aman Ronaldo'nun fiyakası bozulmasın.'' demiş bu genç United taraftarı..Eskide kalmış bi foto.. O zamanların CR 7 si, şimdi ''CR 9 '' luğa yükseldi !!!

12 Temmuz 2009 Pazar

Futbol Sanayii Lyon


Lyon'un son 10 yılda en pahalı ücrete aldığı ve sattığı 15 oyuncunun kısa bir araştırmasını yaptım bugün.. 7 yıllık saltanat bu sene sona erse de, Lyon'un nasıl bütçesini sıcak tuttuğunu ve nasıl dünya futboluna yıldızlar kazandırdığını çok açık bi şekilde göreceğiz. Önce şu listeleri paylaşayım sizinle..

Lyon'un son 10 yılda maksimum ücretle aldığı 15 futbolcu;

1. €24m - Lisandro LOPEZ -Porto

2. €17.7m - Sonny ANDERSON -Barcelona
3. €16m - Kader KEITA -Lille
4. €15.4m - FRED -Cruzeiro
5. €15.2m - EDERSON -Nice
6. €14m - Jean II MAKOUN -Lille
7. €12.1m - Eric CARRIERE -Nantes
8. €11.7m - Mickaël ESSIEN -Bastia
9. €11.1m - EDMILSON -Sao Paulo
10. €10.m - TIAGO -Chelsea
11. €8.8m -Pegguy LUYİNDULA -Strasbourg
12. €8.5m - Eric ABIDAL -Lille
13. €8.5m - Hugo LLORIS -Nice

14. €8.4m - John MENSAH -Rennes
15. €8.2m - Kim KÄLLSTRÖM -Rennes

Lyon'un sadece bu yaptığı
15 transfere harcadığı rakam son 10 yılda €189.8m. Gayet iyi bir rakam ama birde kazandığına bakalım..

Lyon'un son 10 yılda maksimum ücretle sattığı 15 futbolcu;



1. €38m - Michael ESSİEN - Chelsea
2. €35m - Karim BENZEMA - Real Madrid
3. €26m - Mamadou DİARRA - Real Madrid
4. €21m - Florent MALOUDA - Chelsea
5. €17.6m - Steve MARLET - Fulham 3
6. €15m - Eric ABİDAL - Barcelona
7. €15m - TİAGO - Juventus
8. €12m - Ben ARFA - Marsilya
9. €10m - Peguy LUYİNDULA - Marsilya
10.€10m - NİLMAR - C.Paulista
11.€8m - EDMİLSON - Barcelona
12.€8m - Loic REMY - OGC Nice
13.€7.75m - Alou DİARRA - Bordeux
14.€7m - Kader KEİTA - Galatasaray
15.€6.6m - Steed MALBRANQUE - Fulham

Son 10 yılda sadece bu 15 futbolcudan kasasına koyduğu para ise €237m gibi bir rakam..Bu harika bir rakam gerçekten..Sadece şu 30 futbolcu arasında kar-zarar ilişkisi kurarsak eğer,Lyon'un €47.1m gibi bir kar elde ettiğini görebililiyoruz rahatça.''Bu bir Benzema bir de Abidal demek..!!''Ama asıl konu ise Lyon'u Lyon yapan,onları 2.ligte bir takım iken alıp Avrupa Kupaları'nda oynama sözü vererek, büyük ümitlerle başkanlığa gelen Michel Aulas'a bağlanıyor.Bu adamın futbolla pek bir alakası olmasada,Lyon'un çıkarlarını herşeyin gözönünde bulundurduğunu ve bu işi gerçekten çok iyi bildiğini söylemek lazım..

Sizin de gördüğünüz gibi Lyon'un elinden kimler gelip kimler geçmiş..Ne yıldızları alıp satmışlar.Bunun sonu tabii ki gelmez..Kim bilir daha kimleri çıkarıp futbol dünyasına armağan ederler ama demek istediğimiz ; sadece şu 2 tabloya bakarak 2. ligten gelip, bu kadar büyük bütçelere ulaşmış bir kulübün nasıl 7 sene Fransa'ya hakimiyet kurduğunu anlayamamak pek zor değil.Michel Aulas da sağolsun tabii.Büyük Başkan...