26 Ocak 2010 Salı

Drogba Chelsea'de Eto'o Inter'de Güzel


Güzel bir Afrika Kupası izliyoruz. Her ne kadar kötü bir başlangıç olsa da ilginç maçlar bir nebze olsun o olayları unutturdu bizlere. Futbolun niye bu kadar sevildiğini bir kez daha gösterdi. Favoriler yoluna devam edince de çeyrek finalde daha güzel maçlar çıkardı. Fakat bazı gelişmeler de dikkat çekici. Birçok Avrupa yıldızının bulunduğu turnuvada başka futbolcular daha fazla ön plana çıktı. Dün Fildişi her ne kadar son dakikada da elense Drogba'nın bu gollerde ve oyunda bir başarısı yoktu. Sahada göremedik. Elenmesini istiyordu adeta Fildişi'nin. Bir an önce Londra'ya dönmek istiyor olmalı. Aynı şekilde bugünkü maçta Eto'o. Sahada geziniyor adeta. Arada bir çıkıp etkisiz şut çekiyor o kadar. Emana'nın bu güzel oyununa eşlik edebilse şuanda Mısır yerine Kamerun yarı finalde olabilirdi. Belki de iki ismin başarısında arkalarındaki adamların da önemli etkileri var. Drogba'yı Lampard ile izlemek güzel. Eto'o Ronaldinho ile başka güzeldi. Dönsünler kulüplerine. Tanıyamadık onları.

25 Ocak 2010 Pazartesi

Turkcell Süper Lig - Azfarklaaut


Bir ay önce yazdığım bir yazı TSL Transfer İhtiyaç Tablosu. Transfer döneminin bitmesine az kala bu yazıyı bugün okudum. Baktım ki doğru bir analiz yapmışım. Transfer yapmasına gerek olmayanlar transfer yapmamış, defansa ihtiyaç olanlar defans almış. Kısacası hem ben, hem de takım teknik direktörleri ihtiyaçları iyi gözlemlemişiz. Şimdi ihtiyaçlar tamam. Daha iyi bir ikinci yarı bizi bekliyor. Turkcell Süper Lig ile ilgili yazılar ikinci yarı boyunca da sitemizde devam edecek. Bizi izlemeye devam edin.

21 Ocak 2010 Perşembe

Bucaspor Sen Kimsin


Görmemiş Bank Asya görmüş şaşırmış. Görmemiş 3.lüğü görmüş afallamış. Görmemiş on yılda bir oyuncu çıkarmış futbolcu yetiştiren kulüp olmuş. Altay'a laf atar olmuş Göztepe'ye laf atar olmuş. Stadı olmuş Arena demişler. Taraftarları tarafından 40 000 kişilik bir stad gibi. Çanakkale'ye daha 17 17 17 miş demişler fakat bilememişler Çanakkale onlardan 17 kat daha değerli. Keşke iddialı gitseydik şu Buca deplasmanına keşke. Onlara en iyi dersi futbolcular verirdi. Gene de belli olmaz bizim takımın işi. Biz koca Çanakkale Dardanelspor'uz. Biz Türk futbolunda markayız. Sen kimsin Buca..

Kocaelispor'da Yüzler Gülüyor


Bülent Uzun, Ali Çamdalı, Ercan Ağaçe, Uğur Yasan, Ali Bayraktar, Emrah Kol, Adem Çalık, Fevzi Tuncay, Aydın Yıldırım, Atahan Menekşe, Tevfik Altındağ, Murat Hacıoğlu, Levent Kartop ve Aydın Yılmaz.. Hepsi Bank Asya için önemli isimler. Sezon başından beri Kocaelispor'da olsalardı üst sıralarda olmasa da orta sıralarda kendine ye bulurdu Kocaelispor. Koray Avcı'yı da kutluyorum. Yardım etmiş eski kulübüne. Bank Asya'dan hemen gitmek Kocaelispor'a yakışmaz. Zor değil. Üstündeki birkaç takımı rahatlıkla geçebilirler bu futbolcularla. Dileğim düzelmeleri. Kocaelipor Türk futbolu için önemlidir. Kocaelispor'un sezon sonunda da yüzünün gülmesi dileğiyle.

20 Ocak 2010 Çarşamba

Rıza Çalımbay - Denizli - Youla


2002-2003 sezonu Denizlispor için önemli. Tarihinde yaşadığı ve belki de yaşayabileceği tek Avrupa başarısı o sezondu Denizlispor'un. Önce Fransa Kupası şampiyonu Lorient'i, daha sonra Çek şampiyonu S.Prag'ı ve daha sonra da Fransa Lig Şampiyonu Lyon'u elemişti Denizlispor Uefa Kupası'nda. Bu başarıdaki en büyük paylardan biri de Rıza Çalımbay'a aitti. O günden bugüne çok şey değişti. Denizlipsor şuan düşecek takımlar arasında ve büyük ihtimal düşecek. Kurtarıcı olarak da Çalımbay'a sahtekar diyn Youla'yı aldılar. Hem de Caner ve para verip. Ben Denizlispor başkanı olsam bunu düşünürdüm. Rıza Çalımbay mı daha önemli Youla mı daha önemli ..

19 Ocak 2010 Salı

Renksiz Takım Gaziantep Bld.


2005-2006 sezonunu 13.sırada, 2006-2007 sezonunu 11.sırada, 2007-2008 sezonunu 14.sırada, 008-2009 sezonunu ise 13.sırada bitirmiş Gaziantep Belediye. Bu senede aynı istikrarı sürdürüyorlar. O sıralara yapışmış öylece duruyorlar. Ne taraftarı var ne stadyumu. Ne hocası bellidir ne de futbolcuları. Ne zaman hangi ara puan aldıkları da belli değil. Dün akşamki Konyapor deplasmanında alınan galibiyet gibi nadiren ortaya çıkarlar. Stadyum ve seyirci açısından ne kadar şanssızlarsa, Bank Asya'da kalmak konusunda o derece şanslılar. Eminim ki bu senede öyle ya da böyle düşmeyecekler. Gaziantepspor maçlarına bile gitmeyen Gaziantep şehrine bu takım gerçekten çok fazla. Umarım ikinci yarı her maç rakipleri bu takıma ciddi hazırlanır ve sonları Konyaspor gibi hüzünlü olmaz. Yoksa sezon sonunda 14.lük basamağı Gaziantep Bld.'yi bekliyor.

18 Ocak 2010 Pazartesi

Kör Hakem

Görüntü Duisburg - Frankfurt maçından. Duisburg'un beşinci golü böyle oluyor.

17 Ocak 2010 Pazar

Toni - Ronnie



Serie A'da günün yıldızları belli. Juventus sezonu erken kapadı. Gelecek hafta oynanacak Milan-Inter maçı final maçı gibi adeta. Fiorentina da İddaa kuponlarını erkenden yatırdı. Serie B'de İddaa sürprizlei devam ediyor. Serie A kaybederken Serie B kazandırıyor.

16 Ocak 2010 Cumartesi

Neill - Youla - Mehmet Demirkol


Ferrari transferinden sonra gereksiz bir tartışma açıp Ferrari'nin Gökhan Zan'dan fazlası yok demişti. Ona kanıt olarak da Parma-Gençlerbirliği maçını göstermişti. Şimdi Neill geldi. Ünlü bür Blackburn - Gençlerbirliği maçı vardı. Gençlerbirliği güzel bir galibiyet almıştı. Gökhan Zan şimdi Galatasaray'da. Neill de Galatasaray'a geldi. Acaba Neill'in Gökhan Zan'dan fazlası yok polemiği başlatır mı Demirkol ?

15 Ocak 2010 Cuma

Forvetsiz Ç.Dardanel Erciyes Karşısında


Koray Kurt sezonu kapadı. İlyas sakat. Mendy gönderildi. Hüseyin de sezonu kapadı. Rauf çok az süre aldı. A-2 takımında Abuzer'in maç kadrosuna alındığı söyleniyor. Bu maçı belki kazanabiliriz fakat diğer önemli rakiplere karşı ne yapacağız. Umarım yeni bir yabancı forvet gelir kısa zamanda. Yarınki maça gelecek olursak zor da olsa kazanacağımız düşüncesindeyim.


Erciyesspor'un gücü belli. İkinci yarıya iyi başlamak isteyeceklerdir tabii ki. Maçı tvden takip edeceğiz maalesef. Bu arada D-Smart 18 Mart'ta dört maçımızı canlı verdi şu ana kadar. İki galibiyet, iki mağlubiyet aldık bu maçlarda. İstatistikte de öne geçeriz umarım. Başarılar Çanakkale.

13 Ocak 2010 Çarşamba

Ferrari İçin Ağlayanlar

Ferrari'nin Venezuellalı eski sevgilisi manken Aida Yespica, İtalyan televizyonunda hüngür hüngür ağlayarak "Kalbim hala O'nun için çarpıyor" demiş. Dünkü Kasımpaşa, kupadaki Manisaspor ve Bursa'nın son anlarını gördükten sonra Beşiktaşlılar da içten içten ağlıyor. Ne de çok alışmış herkes oysa ona.

12 Ocak 2010 Salı

Serie B - İddaa


9 Ocak 2010 Cesena - Piacenza 3 - 0

5 Ocak 2010 Ancona - Triestina 2 - 1

5 Ocak 2010 Salernitana - Brescia 1 - 3

5 Ocak 2010 Lecce - Vicenza 1 - 0


Bu dört maçta da favoriler kazandı. Fakat işin ilginç yanı az oranlarıyla bildiğimiz İddaa'nın bu maçlarda favorilere 1.60'tan oy vermesiydi. Oynanan bu dört karşılaşmada da iki takım arasındaki fark baya bir fazla. Üst sıraya oynayanlarla alt sıraya oynayanlar karşılaştı. İlk maçta 1.65, ikinci maçta 1.70, üçüncü maçta 2.30, dördüncü maçta da 1.70 oran var. Aslında buna İddaa'nın oranlardaki düşüklüğü yüzünden şaşırdım, normali böyle olmalı. Bu maçlardan faydalandım. Ve tutan kuponumda yer almıştı iki tanesi. Bundan sonra Serie B'yi daha bir dikkatli bakacağım. Diğer liglerde de aynı uygulamayı bekliyoruz.

Totti - Toni - Vucinic


Toni'nin gelişi Roma'da çok olumlu karşılandı sanki. Böyle bir forvetin eksikliğini çekiyor gibiydiler. Delvecchio-Montella ikilisinden sonra bir ikili oluşamadı forvette. Gol yükünü sırtlayan her zaman Totti'ydi. Vucinic de yetmiyordu. Çünkü gol konusunda onlara yardım eden başka birisi yoktu kadroda. Chievo maçında 81 dakika forma giyen yeni transfer Toni belki gol atamadı ama etkili olduğunu ve olacağını gösterdi. Bu maçta Totti'den eksikti Roma. Bir dahaki maçta bu üçlü büyük ihitmalle ilk onbir başlayacak. Mario Gomez'den çok daha iyi forvet olduğun inandığım Toni için Bayern'e sezon sonu teşekkür edebilir Romalılar. Başarılı olmasını isterim Toni ve Roma'nın. Başarılı olsun ki Roma'nın gelecek sezon ki hücum hattı şimdiden belli olsun. Inter'e dişli bir rakip çıksın Serie A'da. Başka türlü olmayacak çünkü.

9 Ocak 2010 Cumartesi

Erkan Zengin'in Faydası Ne Olur ?


Eskişehir sezon başında maçlara üç forvet ile çıkıyordu. Hücum olarak iyi bir görüntü sergileseler de orta sahasındaki birçok adam defansa daha yönelikti. Sıkışan maçlarda işleri zor oluyordu bana göre. Hele bir de forvetleri sakatlanınca işler terse döndü Es Es için. Şimdi Erkan Zengin'i kiraladılar. Erkan Zengin'i az izlemiş olsak da Eskişehir'de rahatlıkla oynayabileceğini söyleyebilirim. Bu yüzden yapılan bu transfer yerinde. Eğer ilk onbirde oynarsa, forvetteki sıkıntıda çözülmüş olacak. Burak Yılmaz'ın forvette oynayınca Manisa'daki başarısı ortada. Ordaki performansıyla Fenerbahçe'ye transfer olmuştu. Beşiktaş'ta ilk on sekizi bile zor gören Erkan Zengin sayesinde Eskişehir bir taşla iki kuş vurabilir. Hem orta sahada ofans gücü iyi olan bir sağ kanat adamı oynamış olacak hem de forvette daha etkili olabilen Burak Yılmaz forma giyebilecek. İlk görüntü olsa da bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini zaman gösterecek.

8 Ocak 2010 Cuma

Kayseri'nin Yabancı Tercihleri


Zaragoza'dan Toledo, Wigan'dan Aghahowa ve Olembe , Benfica'dan Makukula, Boro'dan Shawky. Ivankov'u da bu listeye dahil edebiliriz. Avrupa'nın ünlü liglerinden gelen yabancılar bir tarafta. Öbür tarafta Cangele, Saidou, Souleymanou gibi Anadolu'daki takımlarında dikkat çekmiş oyuncular. Çoğu konuda Kayserispor yönetimine katılmıyorum. Fakat bu tercihlerde onlara hak vermek lazım. Başarının altında yatan gerçeklerden biri de bu. Bunların yanında teknik direktörlerde de ısrarcı oluyorlar. Almanya ve Avusturya'dan getirdikleri gurbetçi oyuncu tercihleri yerinde. Kutluyoruz Kayseri yönetimini.

7 Ocak 2010 Perşembe

Vassell'in İçler Acısı Hali


İyice dramatize edildi Vassell'in olayı. Türkiye'nin başkentinde yaşayan Vassell bunları derse Alanzinho ne der, Makukula ne der. Zorla getirilmiş bir havası var. Gelirken keşke para yerine biraz Ankara ve Türkiye hakkında araştırma yapsaydı. Ne kadar İngiltere'den gelen birinin Türkiye'de zorluk yaşaması normal ise de , bunun biraz abartılı olduğunu düşünüyorum. Gene aynı yere çıkar bu konu. Paranın kokusu baştan hoş gelmiş olsa gerek ki bunlara bakmadan gelmiş Vassell. Şimdi de ortaya içler acısı hali çıkmış. Ankara onun futboluna belki birşey katamamış ama şairlik ruhu kattığı kesin.


Vassell der ki : Kendimi bir filmde gibi hissediyorum. Ailesi tarafından savaşa gönderilen başrol oyuncusuyum, fonda acıklı bir müzik var, izleyiciler ise patlamış mısırlarını yiyorlar.

Benziyorlar Kardeşim # 13

Fiorentina'nın 31 yaşındaki defans oyuncusu Gianluca Comotto ,


Çanakkale Dardanelspor'un başarılı performansıyla birçok takımın dikkatini çeken forvet oyuncusu Koray Kurt. Koşuşunun da Tuncay Şanlı'ya çok benzediğini belirtmek lazım.

6 Ocak 2010 Çarşamba

L'Imperatore'un Gözünden # 1


Efes Cup'ın olmadığı, transferin az olduğu bir devre arası geçiriyoruz. Tüm kulüpler arayışta hala. Beşiktaş'ın gönderilmeye aday bazı futbolcuları da rahatladı. Bir aydır gündemi meşgul ediyordu Delgado konusu. Delgado dönmeyince Tabata, Tello, Bobo hepsi rahatladı. Beşiktaşlıları da bazı kötü düşünceler sardı. Ya Bobo gönderilme korkusuyla son haftalar iyi oynadıysa. Bu düşüncelerle yeni sezona girecek Beşiktaş. Bir de bugün duyduk ki Necip'in kıymeti bilinmeye başlanmış. Ne mutlu. İnşallah -en azından- ilk 18'de görürürüz sıklıkla onu. Kendi madenini işlemeli artık Beşiktaş geç olmadan.

Çanakkale'den döndüm ki haberler arkamdan gelmeye başladı. Atahan'a sordum niye gönderildin diye. Ortada hiç bir şey yok, Buğra geldi diye gönderilmiş olabilirim dedi. Sebeplerden biri budur. Fakat bu sebep de dahil olmak üzere hepsi saçmadır. Bu sene hiç şikayetimizin olmadığı ender futbolculardan biriydi Atahan. Mücadelesini, hırsını ancak canlı izleyerek anlardınız. Sadece hırs yeter mi derseniz. Bazı oyuncular sadece hırslıdır ama Atahan öyle de değildi. Tam bir takım oyuncusuydu. Bizden daha iyi bir takımda forma giyebilecek bir oyuncu. Büyük ihtimalle de öyle olacak. Kendisine başarılar dileriz. Az ama öz formamızı terlettiği için.

Bursa'da gündem Sercan Yıldırım. Herkesin önceden yanında yer aldığı Sercan için durumlar biraz değişmiş durumda. Kaptan Ömer Erdoğan, Sercan'a uyarıda bulunmuş. Bir karar vermeli demiş. Pek de haksız değil. Bundan sonra Bursa'da iyi oynayamadığı her maç sonrası karşısında taraftarlarını bulabilir.

Four Four Two'da bu ay yer almamız bizler için çok sevindirici. Kısa zamanda bir hayli yol aldık. Destekler çoğaldıkça daha iyi şeyler ortaya çıkacağından da eminim. Bize yorumlarıyla desteği esirgemeyen herkese teşekkürlerimi sunarım.

Burak SAĞLAM;

5 Ocak 2010 Salı

Atahan Neden Gönderildi ?


Geldiği günden beri başarıyla mücadele eden, her topa kafasını uzatan, hırsıyla taraftarın çok sevdiği bir futbolcu durumuna gelen Atahan ile yollar ayrıldı. Ben dahil birçok kişiyi üzdü bu haber. Nedeni belirtilmeden gönderilmesi ise daha üzücü. En kısa zamanda bir açıklama bekliyoruz. Atahan ise kulüp bulmakta pek zorlanmaz. Süper Lig'den bile teklifler varmış. Nedenini öğrendikten sonra konuşmak daha iyi ama bu kadar ağır bir kararın alınmasına neden olan şeyin ne olduğunu çok merak ediyorum. Kötü oldu. Hem de çok.

Buğra Çanakkale'ye Döndü


Yeni yılın ilk yazısını biraz geç yazıyoruz. İyi bir haberle başlayacak ilk yazı. Çanakkaleli futbolseverler bilir Buğra'yı. Süratli bir futbolcuydu. İsmail ile birlikte Trabzonspor'a gittiler. Gittikleri yer biraz yanlıştı. Trabzon Karadenizspor falan derken İsmail geri döndü sezon başı. Gayet de iyi oynadı ilk yarı boyunca. Yönetim bunu görmüş olmalı ki Buğra'yı da kadroya katmış. Okan Koç'un gelmesini bekleyen bizler iki gün önce hayal kırıklığına uğrasak da bu haber bir nebze olsun iyi geldi. Eksikleri çoktu Buğra'nın. Son vuruşu berbattı. Trabzon'a gitmeleri kötü oldu demiştik ama İsmail'e yaradığını gördük. Koray ile geçmiş yıllarda forvet ikilisini de oluşturan Buğra'ya Karadeniz havasının iyi gelip gelmediğini bekleyip göreceğiz.